Hızlı Tren Seferleri 28 Mayıs’ta Başlıyor

Hızlı Tren Seferleri 28 Mayıs’ta Başlıyor
Hızlı Tren Seferleri 28 Mayıs’ta Başlıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Demiryolu Ulaşımı Açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, demiryolu seferlerinin başlayacağı tarihi 28 Mayıs olarak açıkladı. Kovid 19’la mücadele kapsamında toplu ulaşım araçlarının pek çoğu geçici olarak durduruldu. Vatandaşların toplu taşımalarda yakın teması ve virüsün bulaşması engellendi. 

Şimdi ise normalleşme adımları atılmaya devam ediyor. 28 Mayıs 2020 tarihinden itibaren Ankara, İstanbul, Konya, Eskişehir hatlarındaki yüksek hızlı trenler çalışmaya başlayacak. Yurt içinde toplam 16 YHT seferi yapılacaktır. İlk etapta seferler çok sık olmayacak ve yolcu kapasitesinin tamamı dolmayacaktır. 

Bilet satışları ilk etapta sadece internet üzerinden ve mobil uygulamalardan yapılacaktır. Seyahat acenteleri bilet satışı yapamayacaktır. Vatandaşlar HES kodu aldıktan sonra yolculuklarını yapabilecektir. Bilet satışları 25 Mayıs’ta başlayacaktır. Yani Ramazan Bayramının ikinci günü bilet satışları yapılacak ve ilk sefer 28 Mayıs’ta gerçekleşecektir. 
Seferler başlasa da sadece seyahat izin belgesi olan vatandaşlar YHT kullanabilecektir. İzin belgesi olmayan ve HES kodu alamayana bilet satışı yapılmayacaktır. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar ile yasak olan iller için izin belgesi şarttır. 

Marmaray ve Başkentray Seferlere Devam Ediyor

Salgınla mücadele sürecinde işe gidip gelen vatandaşlar mağdur olmasın diye Marmaray ve Başkentray seferleri durdurulmamıştır. Yalnızca sefer sayıları azaltılmıştır. İşte seferler de normalleşme kapsamında 28 Mayıs tarihinde arttırılacaktır.

Hızlı Tren Seferleri 28 Mayıs’ta Başlıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın