İdari İzin ve Esnek Çalışma 20 Mayıs’ta Yeniden Görüşülecek

İdari İzin ve Esnek Çalışma 20 Mayıs’ta Yeniden Görüşülecek
İdari İzin ve Esnek Çalışma 20 Mayıs’ta Yeniden Görüşülecek
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Normalleşme Takviminde Yerini Aldı

Sosyal hayat ve iş hayatında uygulanan normalleşme adımlarına bir yenisi daha eklendi. Bakanlıklar tarafından normalleşme takvimi hazırlandı ve Cumhurbaşkanlığına sunuldu. Söz konusu takvime bakıldığında kovid 19 nedeniyle idari izinli olan ya da esnek çalışma yöntemine geçenlerin normal mesai düzenine dönmesi için 20 Mayıs tarihi belirlendi. Bu tarihte idari izin genelgeleri yeniden gözden geçirilecektir. Korona virüs tablosu da değerlendirildikten sonra nihai karar verilecektir.

20 Mayıs’ta yapılacak olan değerlendirme sonrasında idari iznin devam etmesine ya da normalleşme kapsamında normal mesaiye başlanmasına karar verilebilecektir. Normalleşme Mayıs ayında başlayacak ve atılacak adımlar ile devam edecektir. 

Sağlık Personeli İçin Normalleşme

Sağlık personelleri için normalleşme tarihi 1 Temmuz 2020 olarak belirlendi. Bu tarihte sağlık çalışanlarının şu anda kapalı olan izinleri yeniden açılacaktır. İzinler tek seferde herkes için değil, kademe kademe açılacaktır. Böylece Temmuz ayında salgının çok hafifleyeceği ve normal hayatına dönüş sağlanacağı planlanıyor. Sağlık personellerinin yükü de azalacaktır. 

1 Temmuz 2020 tarihinde personellerin tayin ve yer değişikliği takvimleri her sene olduğu gibi değerlendirmeye alınacaktır. Böylece tayin işlemleri başlayacak ve eş, sağlık, güvenlik gibi mazeretlerle tayinler yapılabilecektir.

İdari İzin ve Esnek Çalışma 20 Mayıs’ta Yeniden Görüşülecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın