İkinci El Araç Piyasası İçin Harekete Geçiliyor

İkinci El Araç Piyasası İçin Harekete Geçiliyor
İkinci El Araç Piyasası İçin Harekete Geçiliyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkemizde ikinci el araç piyasasında görülmemiş bir fiyat artışları yaşanıyor. Son 12 aydır ikinci el araç fiyatlarında yüzde yüzü aşan artışlar görülüyor. Hatta bazı araç modellerinin sıfırının bulunmaması ve 6 ay sonraya teslim tarihi verilmesi nedeniyle ikinci el fiyatlarının sıfır araç fiyatlarını geçtiği bile görülüyor. Bu sebeple araç satın almak isteyen ya da aracının değiştirmek isteyen yüz binlerce vatandaşın bu hayalini ertelemek zorunda kaldığı görülüyor.

Birçok kişinin sıfır araç sıkıntısı nedeniyle yaptıkları fırsatçılık ile birlikte fiyatların suni bir şekilde artmaya devam etmesi nedeniyle hükümetin kısa süre içerisinde harekete geçeceği ve çeşitli önlemler alacağı ifade ediliyor. 

İkinci El Otomobil İhracatına İzin Çıkabilir

Hükümetin bu anlamsız ve fırsatçılık yaratan ikinci el otomobil artışının önüne geçmek amacıyla ise alacağı önlemler arasında ikinci el otomobil ithalatına izin verilmesi önleminin oldukça dikkat çekici olduğu görülüyor. İkinci el araç fiyatlarında yaşanan bu suni artışın ekonomi üzerinde olumsuz bir etki yarattığını belirten uzmanlar alınacak önlemlerle birlikte fiyatların eski seviyesine gelmese bile yükselişin durabileceğini ifade ediyor. Hükümet tarafından alınacak bir ikinci el otomobil ihracatı kararı ile birlikte ilk etapta fiyatlarda yüzde 10 ile 25 arasında bir düşüş yaşanabileceği ifade ediliyor.

İkinci El Araçlar Artık Yatırım Aracı Olarak Görülüyor

İkinci el araç fiyatlarında yaşanan büyük artışlar ile birlikte artık ikinci el otomobiller pek çok kişi için karlı bir yatırım aracı haline geldiği görülüyor.  2020 yılı Eylül ayında ikinci el otomobil satışları bir önceki aya göre yüzde 10 artış gösterdiği görüldü. 2019’un aynı dönemine göre artış yüzde 23 olarak gerçekleşmesi dikkat çekti. Yılın ilk 9 ayında Türkiye genelinde 5 milyon 87 bin 463 adet ikinci el araç satışı gerçekleşti. 2019’da ikinci el araç pazarında 7,6 milyon adetle rekor kırılmıştı. 2020 sonunda da satışların 8 milyon âdetin üzerine çıkarak yeni bir rekor kırması bekleniyor. İkinci el araç satışlarında kar marjının 30 bin ile 100 bin arasında değiştiği görülüyor. Alınacak önlemler ile durumun en azından kontrol altına alınması hedefleniyor.

İkinci El Araç Piyasası İçin Harekete Geçiliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın