İşletmeler Kapanma Tehlikesi İle Karşı Karşıya

İşletmeler Kapanma Tehlikesi İle Karşı Karşıya
İşletmeler Kapanma Tehlikesi İle Karşı Karşıya
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Corona virüs vakasının ülkemizde ilk görüldüğü dönemde alınan kararlar ile ülkemizde ki yiyecek ve içecek hizmetinde faaliyet gösteren işletmeler kapatılmış ve sadece paket ve gel al servis yapabilmişlerdi. O dönem oldukça zorlu geçmiş ve birçok esnaf büyük bir direnç göstererek işletmelerini açık tutabilmişlerdi. Haziran ayı ile birlikte geçilen normalleşme süreci ile bu işletmeler açılmış ve hizmet sunmaya başlamıştı. Esnaflar için tam her şey daha iyi ye gitmeye başladı derken dün alınan karar ile birçok işletme nasıl ayakta kalacağını kara kara düşünmeye başladığı ifade ediliyor.

Paket Servis Sadece Yüzde 35’inde Var

Türkiye genelinde yiyecek ve içecek sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin sadece yüzde 35’in de paket servis sunulması esnafın ne denli zor bir durumda kaldığını açıkça ortaya koyuyor.  Üstelik iş yeri sahipleri paket servis hizmetinde karlılık oranının oldukça düşük olduğunu ve işletmelerin normal açıkken yaptıkları satışın üçte birini bile paket servisle yapamadıklarını ifade ediyorlar. Dün alınan kararlar birlikte işletmeler saat 10:00 ile 20:00 paket servis ve gel-al hizmeti sunabilirken saat 20:00’dan sonra ise sadece online paket servisi hizmeti sunabilecek.

İşletmeler Kapanma Tehlikesi İle Karşı Karşıya

Birçok işletme sahibi bu kararın uzun sürmesi durumunda kapanma riski ile karşı karşıya kalacaklarını ifade ediyor. Bir önceki dönemden daha kira borçları olduğunu belirten esnaflar devletin destek olmaması durumunda bu kez işlerin çok daha kötüye gideceğini ifade ediyor.

Bu noktada esnaf 2 yıl geri ödemesiz ve düşük faizli kredi ve kira yardımı gibi desteklerin ayakta kalabilmeleri adına tek çıkar yol olduğunu ifade ediyor. Hükümet cephesinde ise alınan bu kararlardan etkilenecek esnaflarla ilgili yeni bir destek paketi hazırlanacağı ve bu ay sonuna kadar bu desteklerin hayata geçirileceği ifade ediliyor. Bu noktada esnafa destek paketinin içeriğinin nasıl olacağı hakkında henüz net bir bilgi yer almıyor.

İşletmeler Kapanma Tehlikesi İle Karşı Karşıya

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın