İşyerinde Küfürlü Konuşmak İşten Atılma Sebebi

İşyerinde Küfürlü Konuşmak İşten Atılma Sebebi
İşyerinde Küfürlü Konuşmak İşten Atılma Sebebi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İşyerinde Küfretmek Haklı Fesih Sebebi

Bir fabrikada çalışan işçiler arasında kavga çıktı. Bir işçi diğer bir mesai arkadaşının annesine küfretti. Hakarete uğrayan işçi patrona şikayette bulundu. Küfreden işçi tazminatsız olarak işten çıkarıldı. Bunun üzerine işçi iş mahkemesinde dava açarak haklarını istedi.

Dava açan işçi işyerinde küfrettiğini kabul etti. Ancak küfrün mesai arkadaşına ya da annesine değil, yaptıkları işe olduğunu belirtti. İşveren aksini ispatlayamadı. Yerel mahkeme başvuruyu kabul etti ve işçinin haklarının ödenmesine karar verdi.

İşveren tarafından karar temyiz edildi ve Yargıtay bozma kararı verdi. İşyerinde hakaret edilmesinin tazminatsız işten çıkarılma sebebi olduğunu açıklayarak, işvereni haklı buldu. İşyerinde tutulan tutanak ve gösterilen tanıklar ile işçinin mesai arkadaşının annesine küfrettiğinin sabit olduğunu belirtti.

Yargıtay işçinin işyerinde küfrettiğinin somut olduğunu kime ya da neye küfrettiğinin önemi olmadığını vurguladı. Bu gerekçelerle yerel mahkeme kararını bozdu. İşçinin tazminatsız işten çıkarılması gerektiğine hükmetti. 

Bunu Yapan İşçi İşten Çıkarılacak

İşyeri düzeni gereği işçiler belirli kurallara uymak, mesai arkadaşlarına saygılı olmak zorundadır. İşyerinde küfretmek de işyeri düzenini bozan bir eylemdir. Küfrün bir kişi ya da eyleme yönelik olması, ortalığa söylenmesi gibi türü fark etmez. İşyerinde herhangi bir şekilde küfür sarf etmek iş akdini tazminatsız sona erdirecektir.

İşyerinde Küfürlü Konuşmak İşten Atılma Sebebi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın