İtalya Nüfus Azaltma Hızında Dünya Rekoru Kırdı

İtalya Nüfus Azaltma Hızında Dünya Rekoru Kırdı
İtalya Nüfus Azaltma Hızında Dünya Rekoru Kırdı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İtalya üzerinde yapılan farklı analizlere göre doğum – ölüm oranları azalmaları son 102 yılda dünya rekoru kırdı. İtalya Başbakanı’ nın da onayladığı verilere bakıldığında özellikle genç nüfus fazlalığının azaltılması ile birlikte refah seviyesinin de artacağın belirtildi. 

Bu anlamda düşünüldüğü zaman belirtilen verilerin, özellikle dışa göçü daraltacağı, ülkeye gelen dış göçler de optimum seviyeye taşınacağının sinyallerini yakmış oldu. Üstün ülkelerin de belirlediği doğru nüfus artış hızını yakalayabilmek adına ülkenin doğal süreçte nüfus daralması, doğum ölüm farkının daraltılması ile sağlanmaktadır.

Ülkenin Cumhurbaşkanı Sergio Matteralla’ nın İtalya üzerinde yaşanan nüfus daralması ile ilgili asılsız haberlere yanıtı, refah seviyesi yüksek ülkelerin emeklilik yaşının ileri yaşlara taşınmaktan geçtiği yönünde oldu. Birçok yan ülke, İtalya ile ilgili atmış olduğu manşetlerde İtalya’ da her bir yetişkin bireye düşen çocuk sayısının çok az seviyelere indiği yönünde oldu.

Koalisyon hükümet yanlılarının da bu konu ile ilgili fikri orak oldu. Demokratik Parti liderlerinin de vermiş olduğu demeçlerde sürekli olarak 5 farklı yıldır nüfusun daralmasının anne babalara destek aşamasında da olumsuz etki yaratabileceği yönünde oldu. Ancak başbakan ve cumhurbaşkanı ise paniğe kapılmamak gerektiğini belirtirken, optimum seviyede refah sağlamak adına doğru iç göç ve doğal doğumlar ile beraber ülkenin ekonomik düzeyinde de iyileşme olacağı yönünde oldu. 

Bahsedilen devlet adamlarının yine bahsedilen demograflar doğrultusunda 2 yıl daha doğum azalmasının ülke sağlığı açısından normal düzey, ancak bu sürede yaşanacak fazla dış göç olaylarının da ülke açısından sıkıntılı bir sürece girileceği yönünde oldu. Aynı zamanda 2 yıl içerisinde anne babaya destek, gençlere iş imkanı ile ülkenin bulunduğu seviyeden çok daha yüksek ekonomik düzeye erişebileceği kanısına varıldı.

Ülkedeki ortalama yaşam süresi kadınlar ve erkeklerde de fark yaratmaması gerektiğinin de altı çizilerek gerekli belgelere eklendi. Kadın nüfus yaş ortalaması ile erkek nüfus yaş ortalaması İtalya için yüzde iki seviyelerinde olmalıdır.

İtalya Nüfus Azaltma Hızında Dünya Rekoru Kırdı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın