Kamu Bankaları Konut Kredisi Faizlerini Tekrar Yükseltti

Kamu Bankaları Konut Kredisi Faizlerini Tekrar Yükseltti
Kamu Bankaları Konut Kredisi Faizlerini Tekrar Yükseltti
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haziran ayında hükümet tarafından düzenlenen ve kamu bankaları arayıcılığı ile tüketicilere sunulan konut kredisi kampanyasında sıfır evler için 0,64 ikinci el konutlar için ise 0,74’lük son derece düşük faizli ve 1 yıl geri ödemesiz şartlar sunulmuştu. Bu son derece cazip şartlar ile birlikte 2 aylık süreçte yüzbinlerce kişi hayalindeki eve sahip oldu.

Fakat sunulan bu kredi kampanyası ile birlikte binlerce ev sahibi ve müteahhit ev fiyatlarına yüzde 30 ile yüzde 100 arasında değişen zamlar yapmıştı. Hatta bu durum vatandaşların tepkisini çekmiş ve çeşitli soruşturmalar başlatılmıştı. Aradan geçen zaman diliminde ekonomik göstergelerde yaşanan gelişmeler ve para politikasında ortaya çıkan değişiklikler sonucunda kredi faizlerinin hızla arttığı görüldü. Bunu sonucu olarak kamu bankaları son 1 ay içerisinde konut kredisi faizlerinde ikinci defa artışa gittiklerini duyurdu.

Konut Kredisi Faizleri 1,29’a Yükseltildi

7 Ağustos tarihinde son yılların en avantajlı konut kredisi kampanyasının son bulmasından sonra kamu bankaları konut kredisi faiz oranlarının kampanya öncesi dönem olan 0,99’a çekmişti. Yaşanan 2 aylık süreçte ay bazında 2 defa konut satış rekoru kırılmıştı.  Bugün itibari ile ise 3 kamu bankası olan Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası tarafından konut kredisi faiz oranlarının tekrar yükseldiğine yönelik açıklama geldi. Bankalardan yapılan açıklamaya göre 0,99 olan konut kredisi faiz oranları mevcut ekonomik göstergeler ve gerçekler ışığında 1,29 seviyesine çıkarıldığı bilgisi verildi. 

Konut Satışlarında Büyük Düşüş Yaşanabilir

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını 1,29 seviyesine çıkarması ile birlikte konut sektöründe satışların oldukça düşeceği ifade ediliyor. Şuan iti bari ile Türkiye’de konut kredi faiz ortalaması 1,50 seviyesine yükselmiş bulunuyor. Mevcut faiz durumunda konut satışlarında yaşana n rekor seviyelerin artık görülemeyeceği hatta pandemi öncesi dönemden bile daha düşük satış rakamlarına inebileceği ifade ediliyor. Bu durumunda 2021 yılı başına kadar böyle devam etmesi bekleniyor.

Kamu Bankaları Konut Kredisi Faizlerini Tekrar Yükseltti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın