Kamu Bankasından Kadınlara 100 Bin TL Destek Müjdesi

Kamu Bankasından Kadınlara 100 Bin TL Destek Müjdesi
Kamu Bankasından Kadınlara 100 Bin TL Destek Müjdesi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halkbank tarafından kadın girişimcilere 100 bin TL’ye kadar destek verileceği açıklandı. Açıklama Halkbank Genel Müdüründen geldi. Genel Müdür Osman Arslan 100 Bin TL finansal desteğin kadın girişimciler için olacağını “Halkbank Üerten Kadınlar Zirvesi”nde açıkladı.

8 Mart Dünya kadınlar günü kapsamında toplumda öncü kadınlar ve kadın girişimciler “Üreten Kadınlar Zirvesinde” bir araya geldi. Toplantıda farklı meslek kollarından 14 kadın girişimci hedefleri doğrultusunda yaşadıklarını kamuoyuyla paylaştı. Başarıya nasıl ulaştıklarını bir bir anlattı.

Kadınlar Ekonomik Yaşamın Her Alanında Olması

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan da kadınların ekonomik yaşamın her alanında mutlaka olması gerekliliği yönünde açıklamalarda bulundu ve kadın girişimcilerin desteklenmesi yönünde adımlar atmak ve teşvik etmek için çaba gösterildiğini vurguladı.

Öncelik Kadın Girişimciler

Genel Müdür Arslan kendi işini kurmuş veya kurmak isteyen kadın girişimcilerin cesaretlendirilmesi, onların teşvik edilmesi ve vazgeçmeden amaçlarını ve hedeflerini yerine getirmeleri için cesaret ve ilham vermek istediklerini belirtti. Halkbank geçen yıl bu kapsamında 180 bin 500 kadın esnaf ve sanatkara toplamda 8 Milyar TL destek verdiklerini ve bunların bir kısmının da sıfır faizli olduğu açıklandı.

100 Bin TL Kredi Şartları

KOSGEB eğitimini tamamlayan ve 30 yaşını doldurmamış genç girişimci kadın esnaf ve sanatkarlar için 100 bin TL sınırı olan kredi kullanma imkanı sunulduğunu belirtti.

225 Bin TL Destek şartları

Öte yandan en az 1 yıllık ustalık belgesine sahip olup ustalık belgesi ile ilgili meslek kolunda son 1 yıl içerisinde kendi adına işletme kuran kadınlar için de 225 bin TL sınırlı olmak üzere sıfır faizli kredi kullanma imkanı da sunulduğu açıklandı.

Kamu Bankasından Kadınlara 100 Bin TL Destek Müjdesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın