Kamu İşçilerine Yeni Zam Söz Konusu! Hükümetten Yeni Teklif

Kamu İşçilerine Yeni Zam Söz Konusu! Hükümetten Yeni Teklif
Kamu İşçilerine Yeni Zam Söz Konusu! Hükümetten Yeni Teklif
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 2021 Yılı Kamu işçilerine enflasyon farkı zam’ nın ardından yeni bir zam teklifinin söz konusu olduğu açıklandı.

Talebe ilişkin Bakan Ağar: Biz düşük ücretlerin özellikle 4 bin 800 liraya çekilmesini istemiştik. Bakanımız da bu talebe karşı 3 bin 577 ile 3 bin 750 lira ücret alanlara 100 lira seyyanen zam, 3 bin 750 ile 4 bin liraya kadar 60 lira seyyanen zam talep ettiler. Birinci 6 ay yüzde 9, ikinci 6 ay yüzde 5, enflasyon yüzde 5’i geçerse artan kısmın tamamı diye talepte bulundular.

Şekline açıklamalarda bulundu.

Bu sözlerinin ardından Bakan Ağar sözlerine şu şekilde devam etti:

-Taleplerimizden daha sonra müzakere edeceğimizden bahsedildi. Bu Bakanlığımızın talebi kendilerinin görüşü, bunu çalışanlarımızın adına kabullenmemiz mümkün değil. Kendi kurullarımızda görüşeceğiz, tartışacağız.

-Elbette ki 4 bin 800 lira talebimizde bir pazarlık payı vardı ama ancak bu kadarını da gerçekten beklemiyorduk. Şu anda devletin açıklamış olduğu rakamlara göre, en düşük memur maaşı 4 bin 880 lira, yani buna dahi yaklaşmamaktadır.

Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kurban Bayramı sonrası tekrar toplanacaklarını söyleyen Ağar:

Bakanımızın söylediğini söylemiş olayım, ‘Bu da bizim bir talebimiz ancak bu son talebimiz değil mutlaka bizim de kafamızda bir rakam var’ diye söyledi kendisi. Amacımız bu toplu iş sözleşmesinin masa başında çözülmesidir. Arada çok ciddi bir fark vardır. Bu haliyle bile değerlendiremeyecek bir noktadayız.

Dedi.

Kamu İşçilerine Yeni Zam Söz Konusu! Hükümetten Yeni Teklif

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın