Kamu Kurumlarına 1059 Atama İzni Ne Anlama Geliyor

Kamu Kurumlarına 1059 Atama İzni Ne Anlama Geliyor
Kamu Kurumlarına 1059 Atama İzni Ne Anlama Geliyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı (SBB) 2021 yılı 81 Kamu kurumu ve Tüm üniversitelerde olmak üzere 1059 Memur-Kamu personeli alımı için yılın şimdilik ilk atamalarına izin verildi.
Atama Sayısı Neden Bu Kadar Az

Oldukça az bir sayıda verilen izinlerde daha 2021 yılı başlarında açıklandığı için rakamlar gittikçe artacağı tahmin edilmektedir. Verilen 1059 Memur-Kamu personeli 2020 yılında kullanılmayan izinler olduğu için acil olarak kullanılması yönünde kullanılmasına karar verildi.

Geçtiğimiz 2020 yılında farklı farklı dönemlerde bütün kamu kurumlarına ve Tüm üniversiteler 2 farklı dönemlerde atama izni verilmişti. Dün yayınlanan ilanda geçtiğimiz yıldan kalan Acil olarak alımı yapılması gerek ilanlar yayınlandı. Kurumların kullanabileceği açıktan ve nakil yoluyla yapılabilecek sayılar olarak kamuoyuyla paylaşıldı.

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg

Sınav İlanı Yapılan Açıktan Alımlar

KPSS sonuçlarına göre yerleştirme yapılacak olup ÖSYM başkanlığından alınan ve 2020 yılında sonuç bulmayan atamalarda, 2020 yılı verilmiş olan atama izinlerinin geçerli olması şartı ile 2021 yılında atamalarını gerçekleştirebileceklerdi.

Atanmak İsteyenler İçin Atama Nasıl Yapılır

Kamu kurumlarına atanmak isteyen memur adayları lise, önlisans ve lisans KPSS puanına sahip olması gerekmektedir. Öbür Taraftan KPSS şartsız alımlarında mevcut olduğunun bilinmesi gerekmektedir.

KPSS’li alımlar Nasıl Olacak?

İçişleri bakanlığı 1772 Memur alımında örnek alına bilecek şekilde KPSS puanlarında birçok unvanda düşüş bulunuyor. KPSS 55 ile memur alımı başvuruları alınacak olup merkezi atamada da 60 veya 70 KPSS puanlarıyla mülakat olmadan atamalar gerçekleştirilecekti.

KPSS’siz Alımlar Nasıl Olacak

KPSS olmadan atanmak isteyen memur adayları Türkiye İş-Kurumu İŞKUR üzerinden 81 il ve ilçelerde geçerli olacak şekilde bakanlıkların kamu kurumlarının, belediyelerin vs. tüm ilanlara İŞKUR üzerinden kayıt olduktan sonra veya oturum açtıktan sonra başvuru yapabileceklerdir. Bu alımlara dahil olmak isteyen adaylar günlük olarak açık iş ilanları sayfasını takip etmeleri gerekmektedir.

Yorumlarınız ve Görüşleriniz bizim için değerlidir. Haberimize Yorum yapmanızı bekliyoruz.

Kamu Kurumlarına 1059 Atama İzni Ne Anlama Geliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın