Kamu Personeli Normal Mesaiye Başlıyor

Kamu Personeli Normal Mesaiye Başlıyor
Kamu Personeli Normal Mesaiye Başlıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İdari İzin Sona Erdi

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Bakanlar Kurulu son kez video konferans ile toplandı. Toplantıdan salgın, yasaklar ve normalleşme süreci hakkında çok önemli kararlar çıktı. Bu kararlardan biri de kamu personelinin idari izninin sona ermesi oldu. Karara göre idari izinli olan ya da esnek çalışma uygulanan kamu personelleri yeniden normal mesaisine başlayacaktır. 

Kreşler Açılıyor

Korona virüs salgının yayılmasını önlemek amacıyla alınan önlemlerden biri de kamu çalışanlarından risk grubunda olanların izne ayrılması idi. Bu kapsamda engellileri hamileler, kronik hastalığı olanlar ve Sağlık Bakanlığı tarafından riskli olduğu belirtilen hastalar idari izinli sayıldı ve işe gelmeleri önlendi. İdari izin süresi belirtilmedi ve ikinci bir emre kadar devam edeceği açıklandı.

Alınan bir sonraki karar ile uzaktan eğitim nedeniyle evde kalan çocuklarına bakmak için kamu çalışanı anneler de idari izin kapsamına dahil edildi.

Diğer çalışanlar ise kamu hizmetini aksatmamak kaydıyla esnek çalışma modeline geçti. Böylece virüsün bulaşması önlendi. Salgında beklenen noktalara gelinmesi sayesinde idari izin ve esnek çalışma kaldırıldı. 1 Haziran itibariyle kamuda normal mesaiye dönülecektir.

Okullar 19 Haziran tarihinde tatil edilecektir. İdari izinli olan anneler ise 1 Haziran’da işbaşı yapacaktır. Çalışan annelerin işe dönmesi nedeniyle kreşlerin açılmasına karar verilmiştir.

Kamu Personeli Normal Mesaiye Başlıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın