Kamuya İşçi Alımı Usul ve Esasları Yönetmeliği Değişti

Kamuya İşçi Alımı Usul ve Esasları Yönetmeliği Değişti
Kamuya İşçi Alımı Usul ve Esasları Yönetmeliği Değişti
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alınmasında uygulanacak usul ve esaslar hakkında yönetmelikte değişiklik yapıldı. 4 Mart 2021 tarihli ve 31413 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan işçi alımlarına dair yönetmelik değişikliğini Memur Alımı internet sitesi olarak bu haberimizde tüm detaylarıyla sizler için hazırladık.

29 Haziran 2009 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına işçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğe yeni geçici madde eklendi. Eklenen madde ile faaliyet izni kaldırılan “İstanbul Şehir Üniversitesi” ile ilgili detaylar belli oldu.

Kamu kurum ve kuruluşlarına, iş kanunları hükümlerine göre çalıştırılmak üzere, sürekli veya geçici işçi alınmasına ilişkin usul ve esasları düzenleyen maddeye eklenen geçici madde hükmü ile Faaliyet izni sona eren İstanbul Şehir Üniversitesindeki personeller 30 gün içerisinde başvurmaları halinde Marmara Üniversitesindeki boş kadrolara mülakatla alınabilecekler. İşte eklenen hükme dair detaylar:

Yeni Eklenen Geçici Madde Hükmü

Faaliyet izni kaldırılan İstanbul Şehir Üniversitesinde 30 Haziran 2020 tarihi itibarıyla 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde sayılan hizmetleri yürütmekte olan personelden, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olanlar, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 30 gün içerisinde başvurmaları ve Marmara Üniversitesi tarafından yapılacak mülakatta başarılı olmaları kaydıyla Marmara Üniversitesine ait boş sürekli işçi kadrolarına atanabilirler.

resmi-gazete.jpg

Kamuya İşçi Alımı Usul ve Esasları Yönetmeliği Değişti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın