Kar Soğuğu Geliyor. Sıcaklıklar 10 Derece Birden Düşecek

Kar Soğuğu Geliyor. Sıcaklıklar 10 Derece Birden Düşecek
Kar Soğuğu Geliyor. Sıcaklıklar 10 Derece Birden Düşecek
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yurdun batı kısımlarında dört gün sürecek yağışlardan sonra kar soğukları geliyor. İstanbul, İzmir, Aydın’da dört gün sürecek sağanaklardan sonra hafta sonu yerini kar yağışına bırakacak. Mevsim normallerinin üzerinde giden sıcaklıklar yarından itibaren yurdun büyük bölümünde etkisini yitirecek. Sıcaklıklar gelen yağışlı hava ile birlikte 10 dereceye kadar düşecek.

Özellikle Marmara ve Ege bölgesi için uyaran uzmanlar, bu bölgelerin 4 gün boyunca sağanak yağış alacağını belirtti. Çarşamba akşamı ile birlikte beklenen yağışlar 4 gün boyunca sürecek. Yağışların ardından ise hava sıcaklıkları 10 dereceye kadar düşeceği öğrenildi.

Kış Havası Geliyor

Yaşanacak yağışların ardından hava durumu da değişecek. Yaklaşık 10 derece düşecek hava sıcaklıkları ile kış havasının yaşanacağını belirten uzmanlar hafta sonundan itibaren havaların soğuyacağını belirtti. Yapışların ardından havanın soğuyacağını belirten yetkililer, kar havasının yaşanacağını hatta yüksek kesimlere kar yağabileceğini belirtti. Balkanlar’dan gelen hava nedeniyle havaların soğuyacağını belirten yetkililer hafta sonu ile birlikte havanın daha da soğuyacağını iletti.

4 gün boyunca gün içerisinde aralıklarla devam edecek yapışlar kış yağmurları şeklinde olacak. Bu yapışlar ile Türkiye’nin cephe yapışlarını yaşayacağını belirten yetkililer bu yağışların kış yağmurları olduğunu söyledi. Özellikle İstanbul için uyarılar yapılırken, gün içerisinde şiddetin artacağı belirtildi.

Ege Bölgesinde Dolu Yağabilir

Bölgede 4 gün boyunca yağmur beklenmekte. Özellikle Muğla, İzmir ve Aydın hattı şiddetli yağış alacak. Bölgede sel ve sağanak gibi durumlar ortaya çıkabilir. Ayrıca dolu yağışı da bu bölgede etkisini gösterebilir. İzmir’de dolu oluşabileceği kaydedildi.

Yine Ege Bölgesi’nde bu yağışların ardından hava sıcaklıkları düşecek. Yetkililer bu gelişmelerin sevindirici olduğunu, yaz aylarında kurak geçen havanın yağışlı olmasının barajları dolduracağını belirtti. Sonbahar yağışlarını az olması barajlardaki doluluk oranını etkilerken, beklenen yağışlar ile birlikte barajların doluluk oranının da artacağı belirtildi. Hemen etki etmese de ilerleyen süreçte etki edeceği vurgulandı.

Ancak yetkililer sel ve taşkın gibi durumlar için uyarılarını da belirttiler. Vatandaşların dikkatli olması gerektiği vurgulanırken, tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Kar Soğuğu Geliyor. Sıcaklıklar 10 Derece Birden Düşecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın