Karantina Günlerinde Temassız Ödeme 3 Kat Arttı

Karantina Günlerinde Temassız Ödeme 3 Kat Arttı
Karantina Günlerinde Temassız Ödeme 3 Kat Arttı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mart Ayı Verileri Açıklandı

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından Mart 2020 kart kullanımına ilişkin yeni veriler açıklandı. Mart ayında kart sayısı yüzde 9 arttı ve 239 bine ulaştı. Kartlı ödeme ise yüzde 3 artış gösterdi. Kredi kartından nakit çekim yüzde 14 azaldı. Kartlı ödemeler yüzde 9 arttı ve 85,5 milyar liraya ulaştı.

Mart ayında gıda, elektronik eşya ve kozmetik sektörlerinden alışveriş en çok artan sektörler oldu. Geçen yılın aynı dönemin göre gıda harcaması yüzde 44 arttı. Diğer yandan havayolu, konaklama ve seyahat harcamaları yüzde 42 azaldı. 

Tüketici Temassız Ödemeyi Seçti

Geçen yılın aynı dönemine göre temassız ödeme sayısı 3 kat arttı. Şifresiz işlem limitinin 250 liraya çıkarılması sağlanarak tüketiciye daha çok temassız ödeme yapma imkanı verildi. Ancak hepsinden de öte korona virüs salgınından ötürü temastan kaçınıyoruz. Bu nedenle nakit para kullanımının yerine kredi kartı ile ödemeler tercih ediliyor. Kartta ise temassız ödeme seçeneği ile şifre girme gibi işlemler yapılmıyor. Böylece ödemelerde daha az temas sağlanıyor. 

Sosyal izolasyonun başladığı Mart ayının ikinci haftasında temassız ödeme zirve yaptı. Müşteriler en çok market, restoran ve sağlık sektörlerinde temassız ödeme tercih edildi.

Karantina Günlerinde Temassız Ödeme 3 Kat Arttı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın