Kırmızı Risk Grubu Olan İllerde Yeni Tedbirler Açıklandı

Kırmızı Risk Grubu Olan İllerde Yeni Tedbirler Açıklandı
Kırmızı Risk Grubu Olan İllerde Yeni Tedbirler Açıklandı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanlığınca her hafta yayımlanacak vaka sayılarına göre illerin haritası oluştuktan sonra 4 farklı gruba göre iller belli olmuştu. İller düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olarak gruplandırmıştı. Bu kapsamda kırmızı olarak nitelendirilen ve çok yüksek grupta yer alan illerde yeni tedbirler de devreye alınmaya başladı.

İl İl Alınan Yeni Tedbirler

Kırmızı listede yer alan illerimizden Sinop’ta tedbirler sıkılaştırıldı. Denetimler kapsamında kumar oynadıkları tespit edilenlere adli ve idari işlemler yapılmaya başlandı.

Rize’de bazı etkinlikler yasaklandı. Özellikle açılış, kokteyl, kurdele kesme gibi bir arada bulunmayı gerektirecek etkinlikler yasaklandığı açıklandı. Ayrıca nikah ve düğünlere 1 saat olmak üzere 50 davetli sınırı da getirildi.

Gümüşhane’de alınan yeni tedbirler kapsamında tarımsal faaliyette bulunanlar hariç olmak üzere hafta sonları yaylalara, köylere ve kırsal mahallelere gidilmesi yasaklandı.

Samsun’da sokak ve caddedeki yoğunluk olması sebebiyle uyarılar ve “evde kalın” çağrıları yapılmaya başlandı.

Konya’da valilik tarafından vatandaşlara önemli uyarılarda bulunularak ev ziyaretleri, dost sohbetlerinin bir müddet ertelenmesi istendi. Alışverişlerin kısa tutulması ve maske kullanımının da önemine vurgu yapıldı.

Edirne’de ise trafiğe kapalı alanlardaki yoğunluk dikkat çekti. İl pandemi kurulu tarafından yeni tedbirler alınması gündeme getirildi. Lokantalar da tekrardan açılmayı beklerken paket servise döndü. Vatandaşların koronavirüs tedbirlerine sıkı sıkıya uyması istendi.

Tokat’ta düğün ve toplantıların ertelenmesi istendi. Cenazelerde de kesinlikle bir arada bulunulmaması uyarısında bulunulurken artan vaka sayılarına dikkat çekildi.

Aksaray’da ise koronavirüs tedbirleri artırıldı. Özellikle de yenikent beldesinde vaka sayılarının artışından dolayı 5 gün karantina başladı.

 

Kırmızı Risk Grubu Olan İllerde Yeni Tedbirler Açıklandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın