Korona Virüs Salgınında Tükürük Testi

Korona Virüs Salgınında Tükürük Testi
Korona Virüs Salgınında Tükürük Testi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu anlamda düşünüldüğünde her türlü tedbir ve çalışma şu an için tedavi amaçlı olmamak ile beraber var olan virüsün yayılımını önlemek ve kişilerin hem şahsi hem çevreye yayılımı engellemek amacı ile dikkat etmeleri hususunda önemlidir. Bu konuda insanların esas ihtiyaçlarının bulunduğu şey, bulundukları çevrede ve kendi bireysel sağlıkları açısından korunma yöntemlerini bilimsel olarak doğru uygulayabilme yöntemlerini bilmeleridir.

Korona virüs testi yaptırmış olan her bir bireyin pozitif olma durumunda şu dönemde yapılan istatistiksel araştırmalara göre her dört kişiden yalnızca bir tanesinde belirti görüldüğü gözlemlenmiştir. Bu konuda düşünüldüğü zaman korona virüsün yayılım hızı da yüzde dört gibi yüksek bir rakam olarak belirlenmiştir.

Belirti göstermeden pozitif çıkan kimselerin özellikle de çalışma hayatında olan ve toplu taşıma kullanan dışarı çıkmak mecburiyetinde olan insanların yayma ve yayılan virüsü kapma olasılığı çok yüksektir. Günümüzdeki standart olarak bilinen korona virüs belirtisi yüksek ateştir. Ancak bilinenin aksine özellikle gençlerde ve kronik rahatsızlığı bulunmayan insanlarda bu belirti hastalık dolaşım aracılığı ile ciğerlere inmeden görülememektedir.

Hal böyle olunca ateş ve halsizlik belirtisi göstermeden hafif boğaz ağrısında bile hatta kendisini zinde hisseden insanlarda bile korona virüs testinin pozitif çıktığı gözlemlenmiştir. Bu sebeple her bir kişinin hem kendi sağlığı hem de karşısındaki görüştüğü kişiler açısından hem de toplu taşımaya bindiğinde hiç tanımadığı insanlara bile virüsü yayabileceği düşünülürse mutlak suret ile maske takımı ve sosyal mesafeyi koruma adına dikkatli davranması önemlidir. 

Tükürük Testi Güvenirliği 

İngiltere’ de yapılan bir araştırmaya göre çok basit kitler ile bu virüsün olup olmadığı belirlenebilecek. Bu testler burundan alınan hafif ağrısız kültür testleri ile aynı zamanda tükürük testleri aracılığı ile kolayca teşhis konulabilecek. Bahsedilen korona virüs tükürük testi sayesinde hızlı ve güvenilir bilimsel adımlar atılmış olacak. Bahsedilen testin güvenilirliği ise yapılan insan deneyleri doğrultusunda yüzde 85 olarak belirlendi.

Korona Virüs Salgınında Tükürük Testi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın