Koronayı Yenenlerde Böbrek Yetmezliği Baş Gösterebiliyor

Koronayı Yenenlerde Böbrek Yetmezliği Baş Gösterebiliyor
Koronayı Yenenlerde Böbrek Yetmezliği Baş Gösterebiliyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyaliz Makinesi Yetişmiyor

Korona dünya genelinde can almaya devam ederken hastalıktan kurtulanların sayısı da her geçen gün artıyor. Ancak iyileşen hastaların organlarında hasar kaldığı iddiası tıp dünyasında tartışılıyor. Hasar olan organların başında ise böbrekler geliyor. ABD’de Yale Üniversitesi doktorları tarafından tespit edilen duruma göre koronadan iyileşen hastaların %40’ında böbrek yetmezliği baş gösteriyor. Bu nedenle hastalar diyaliz makinesine bağlanıyor. Sayı o kadar ciddi boyutlara ulaşmış durumda ki diyaliz makinesini hangi hastaya bağlayacakları konusunda sağlık çalışanları şaşırıyor. 

Böbrek yetmezliğinin Korona’dan kaynaklandığı konusundaki düşünceler her geçen gün artıyor. Bu nedenle iyileşen hastaların düzenli olarak kontrol edilmesi ve erken müdahale edilmesi önem taşıyor. Hastalığın başka hangi organlarda ne gibi zararlar verdiği de araştırılıyor. 

Tüm dünya genelinde aşı ve ilaç çalışmaları da yapılmaya devam ediyor. Çalışmaların sonuç vermesi durumunda derhal uygulamaya sokulması amaçlanıyor. Ancak henüz daha net bir tedavi yöntemi geliştirilmediğini ifade etmek gerekir. Hali hazırda piyasada bulunan bazı ilaçlar destekleyici olarak kullanılıyor. Ancak halen daha Koronavirüs ilacı bulundu mu sorusuna evet yanıtını veremiyoruz. Ülkemizde de birden fazla ekibin bunun için çalıştığını söyleyebiliriz. Umarız ki en kısa süre içerisinde koronavirüs aşısı ve tedavisi bulunur.

Koronayı Yenenlerde Böbrek Yetmezliği Baş Gösterebiliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın