Kültür Bakanlığı En Az Lise Mezun 19 Sanatçı Alım İlanı Yayımlandı

Kültür Bakanlığı En Az Lise Mezun 19 Sanatçı Alım İlanı Yayımlandı
Kültür Bakanlığı En Az Lise Mezun 19 Sanatçı Alım İlanı Yayımlandı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluğu yayımladığı ilanda kurum bünyesinde görevlendirilmek üzere 1 Postnişin, 7 Semazen, 1 Bayan Ses sanatçısı, 2 Erkek Ses Sanatçısı, 1 Erkek Ses (Hafız), 2 Erkek Ses (Zakir), 1 Ritim (Bendir-Daire-Kudüm), 1 Ritim (Bendir-Daire-Kudüm-Halife-Erbane), 1 Ney Sanatçısı, 1 Klasik Kemane Sanatçısı ve 1 Bağlama (Divan Sazı, Azerbaycan Aşık Sazı) Sanatçısı olmak üzere toplam 19 stajyer sanatçı alınacağı belirtildi.

Adaylarda aranan genel özellikler aşağıdaki gibidir

Türk vatandaşı olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak, Erkek adaylar için askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Affa uğramış olsa bile belirli suçlardan mahkum olmamak ev Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalı bulunmamak şartları aranmaktadır.

Adaylar için özel nitelikler

En az Güzel Sanatlar Lisesi müzik bölümü mezunu, Konservatuarın lise bölümü veya fakülte ya da dört yıllık yüksekokul mezunu olmak şartı aranmaktadır.

Adaylardan başvuru için istenen belgeler

Mezuniyet belgesi (ilgili okullardan mezun olduklarına dair Diploma), T.C. Kimlik numarası yazılı olan Özgeçmiş (CV) ve Kurum internet sitesinde yer alan başvuru formu (Güncel vesikalık fotoğraf yapıştırılacak) istenmektedir.

Başvuru şekli ve yeri

İlana başvuru yapmak isteyen adaylar Bakanlık internet sitesinden veya kurum internet sitelerinden temin edilecek iş talep formu ve diğer istenen belgeleri 4 Ağustos 2020 tarihi 23:59’a kadar kurum e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir.

Adaylar için sınav 10 Ağustos 2020 tarihinde saat 10:00’da Paşalimanı Cad. Eski Tekel Binası No:66 Üsküdar/İstanbul adresinde yapılacaktır.

Adayların sınava gelirken kendi enstrümanları ile gelmeleri zorunludur. Adayların sınavda icra edecekleri eserlerin güfte ve notalarını 10 (on) nüsha olarak beraberlerinde getirmeleri zorunludur. Yapılacak sınavlarda gerektiği hallerde repetitör Topluluk tarafından sağlanacaktır.

Adayların sınav saatinden en az yarım saat önce sınava girecekleri yerde hazır bulunmaları ve yanlarında, Sınava Giriş Belgesi, fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport), sınavda icra edeceği eserlerin güfte ve notaları (10’ar adet) ile sınava başvururken interaktif ortamda gönderdiği belgelerin asıllarını (En az Güzel Sanatlar Lisesi müzik bölümü ya da konservatuarın lise bölümü veya fa­külte ya da dört yıllık yüksek okul mezunu olduğunu gösterir öğrenim belgesinin veya çıkış belgesinin aslı veya onaylı örneği, T.C. Kimlik numarasının da yer aldığı özgeçmiş, Kurum Internet sayfasında yer alan iş talep formunun ıslak imzalı aslı) ve 4.5 x 6 cm boyutunda üç adet fotoğraf bulundurmaları gerekmektedir. Adaylar, sınava aday numarası sırasına göre kabul edilecektir.

Başvuru kılavuzu.

Kültür Bakanlığı En Az Lise Mezun 19 Sanatçı Alım İlanı Yayımlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın