Kültür Bakanlığı KPSS Şartsız 35 İşçi Alımları

Kültür Bakanlığı KPSS Şartsız 35 İşçi Alımları
Kültür Bakanlığı KPSS Şartsız 35 İşçi Alımları
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü tarafından İŞKUR’da yayımlanan ilana göre bölge geneli başvuru ile farklı unvanlarda daimi kadroda 35 personel istihdam edileceği belirtiliyor.

Adaylar başvurularını ne zaman yapacaklardır

Adaylar başvurularını 22 Şubat 2021 tarihi mesai bitimine kadar yapabileceklerdir.

Başvuru şekli ve yeri

İlan şartlarını taşıyan adaylar, ilanın Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) internet sitesinde yayımlandığı tarihten (18 Şubat 2021) itibaren 5 gün içinde esube.iskur.gov.tr internet adresinden “İş Arayan” linki üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak başvurularını yapabilir. (posta veya e-posta yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir).

Adaylarda aranan genel nitelikler

2527 sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesi (A) bendi hükümleri kapsamında Türk Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Askerlik ile ilişiği bulunmamak (yapmış/yapıyor olmak, tecilli veya muaf olmak), Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, Affa uğramış olsa bile belirli suçlardan mahkum olmamak, İlan tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak, İlanın yayınlandığı tarih itibariyle İstanbul İlinde ikamet ettiğini belgelendirmek, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak şartları aranmaktadır.

Güvenlik Görevlisi (Silahlı) için aranan nitelikler (15 personel)

En az ortaöğretim mezunu olmak, En az 2 yıl tecrübeli olmak, 5188 sayılı kanun gereği Özel Güvenlik Temel Eğitimini başarı ile tamamlamış olmak, Valilik tarafından düzenlenen Özel Güvenlik Kimlik (silahlı) Kartına sahip olmak (Kimlik geçerlilik süresi dolanlar için yenileme eğitiminin yapılmış olması gerekmektedir.), Güvenlik işi yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak, sağlık durumunu Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik’in Sağlık Şartları başlıklı 18 inci maddesinde belirtilen hususları kapsayacak şekilde “özel güvenlik görevlisi olur” şeklinde Sağlık Kurulu Raporu (heyet) ile belgelemek, Kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkum olmamak. Koruma ve Güvenlik Görevlisi olarak başvuruda bulunan erkeklerde 175 cm, kadınlarda 165 cm’den kısa boylu olmamak, boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 10’dan fazla, 15’ten az olmamak, (Örneğin;180 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 80+10=90’dan fazla, 80-15=65’ten az olmaması) şartları aranmaktadır.

Temizlik Görevlisi için aranan nitelikler (15 personel)

En az ortaöğretim mezunu olmak, Temizlik işlerinde görevlendirilmesine engel hali bulunmamak ve En az 2 yıl tecrübesi bulunmak şartları aranmaktadır.

Makine Bakımcı için aranan nitelikler (2 personel)

2 yıllık eğitim veren meslek yüksek okullarının makine bölümünden mezun olmak ve En az 2 yıl tecrübesi bulunmak şartları aranmaktadır.

Elektrik Teknisyeni için aranan nitelikler (3 personel)

2 yıllık eğitim veren meslek yüksek okullarının elektrik bölümünden mezun olmak ve En az 2 yıl tecrübesi bulunmak şartları aranmaktadır.

Adaylar için kura çekim tarihi ve yeri

Adaylar için kura çekim işlemi 25 Şubat 2021 tarihinde 09:00 – 18:00 saatleri arasında Ankara ilinde yapılacaktır.

Adaylar için İŞKUR başvuru numaraları; 00005890652, 00005890662, 00005890679 ve 00005890568’dir.

Kültür Bakanlığı KPSS Şartsız 35 İşçi Alımları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın