Kuran Kursu Öğreticilerinin Ek Ders Ücretleri Ne Olacak?

Kuran Kursu Öğreticilerinin Ek Ders Ücretleri Ne Olacak?
Kuran Kursu Öğreticilerinin Ek Ders Ücretleri Ne Olacak?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Telafi Yapılacak

Kuran kurslarında öğretici olarak görev yapan personellerin aldıkları ek ders ücretleri salgın sürecinde 1 aylık olarak kesilmeyecek. Bunun kanuni gerekçesi ise 2009 tarihinde yararlanan 14/07/2009 tarihli ve 15215 sayılı karar gösterildi. Bu kararda mücbir sebepler nedeniyle verilemeyen ek ders ücretlerinin bir ay süreyle tam olarak ödeneceği belirtiliyor. Ancak 1 aylık süreyi aşan kısımlar için ödeme gerçekleşmeyecek. 1 aylık kısım için ödenen ücretler için ise sonradan telafi dersler yapılacak. Bu dersler karşılığında ise ek ders ücreti ödenmeyecektir. 
Kuran kursu öğreticilerinin merak ettikleri bu sorular da böylelikle yanıta kavuşmuş oldu.

Camilerin ve kuran kurslarının ne zaman hizmete açılacağı konusu ise henüz bilinmiyor. Bu konuda Bilim Kurulu’nun vereceği tavsiyeler dikkate alınacaktır. Ancak camilerin haziran ayının ikinci haftası itibariyle belirli tedbirler çerçevesinde açılacağı bekleniyor. Namazların açık havada kılınması ve maskesiz kılınmaması gibi tedbirler bunlar arasında yer alıyor.

Kamu personellerini yakından ilgilendiren yeni gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Kamu personellerinin ücret kaybı yaşamaması için devletimiz gerekli tedbirleri hayata geçirecektir. Bu kapsamda tedbirler resmi olarak ilan da edilecektir. Aynı zamanda haber sitemiz aracılığıyla da konu ile alakalı gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Kuran Kursu Öğreticilerinin Ek Ders Ücretleri Ne Olacak?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın