Türkiye AB’nin “güvenli ülkeler” listesinde yer alamadı

Türkiye AB'nin
Türkiye AB'nin "güvenli ülkeler" listesinde yer alamadı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Turuncu Listede Yer Alıyor 

Türkiye, Avrupa Birliği tarafından açıklanan güvenli ülkeler listesine giremedi. Turuncu listedeki yeri, zorunlu haller dışında gidilmemesi gereken ülke anlamına geliyor.  Vaka sayıları ve bazı yeni gelişmelerin de bu konuyla alakalı belirleyici olduğu düşünülüyor.

Açıklanan listede 15 Temmuz günü itibariyle Türkiye’nin yer alabileceği bilgisi verilmişti. Türkiye dışında Sırbistan ve Karadağ yine turuncu listede bulunuyor.

14 Gün Karantinada Tutuluyor

Turuncu listedeki ülkeleri ziyaret eden kişiler Türkiye de dahil olmak üzere geri dönüşlerde 14 günlük karantina altına alınıyor. Türkiye’de korona virüs vakaları birçok sigorta şirketini harekete geçirdi ve yıllık olarak planlarda belirleyici bir durum söz konusu. İş yerleri ile sorun yaşama potansiyeli olan yerlerde Avrupa’daki sigorta şirketleri de güncel durumla alakalı bilgiler veriyor. Bulgaristan da Türkiye gibi 14 günlük karantina şartı olan turuncu liste ülkeler arasında yer alıyor. Hollanda ve Avusturya’nın Bulgaristan’ı turuncu listeden çıkarmadığı bilgisi verildi. Türkiye kökenli göçmenler üzerindeki Bulgaristan ve Sırbistan’ın karantina kapsamı nedeniyle dönüş yollarında sıkıntılara neden olabileceği aktarıldı.  Avusturya hükümeti, Romanya ve Moldova’dan gelen kişilerin de karantina kapsamına alınması söz konusu…

Transit Geçiş Yapanlar İçin Test

Transit olarak Bulgaristan sınırından geçeceklerin son 2 gün içinde test yaptırmış ve sonuçlarının da negatif olmuş olması gerekiyor. Karantinayla alakalı olarak gümrük kapılarında yığılma olmaması için bu iki günlük süre aşılabilir ve bu durumda 14 günlük karantinaya süre uzayabilecek…

Fasla Alakalı Önemli Uyarı

Yapılan güvenli ülke açıklamalarında Fas ile ilgili önemli uyarı yapıldı. Birçok ülkeden göçmen gönderen Fas, AB tarafından güvenli ülkeler listesinde yer almıştı,  fakat hükümetler göçmenlere ülkenize gitmeyin diyor. EMCEMO- Avrupa – Akdeniz Göç ve Kalkınma Merkezi da bu konuda Fas korona virüs vakalarına dikkat çekerek rakamlarla alakalı şeffaf bilgiler verilmemesinin bu anlamda belirleyici olduğu biliniyor. Vakalarla ilgili olarak korona testinin pahalı olması birçok şehrin kilit altında kalmasıyla da alakalı görülüyor.

Türkiye AB’nin “güvenli ülkeler” listesinde yer alamadı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın