Kurban Bayramında Kısıtlama Olacak Mı

Kurban Bayramında Kısıtlama Olacak Mı
Kurban Bayramında Kısıtlama Olacak Mı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kurban Bayramında kısıtlama olacak mı sorusuna cevap olarak Bilim Kurulu Üyesi tarafından yanıt geç kalmadı. 1 Temmuz itibari ile ülkemizde normalleşmeye geçilerek tüm yasaklar kaldırıldı. Ancak bu yasakların kaldırılması korkuturken yaklaşan Kurban Bayramı içinde kısıtlamaların olup olmayacağı hakkında konuları gündeme taşıdı.

Bilim Kurulu Açıklaması

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs tedbirleri nedeni ile Türkiye de pek çok alanda yaşanan kısıtlamalar 1 Temmuz tarihi ile tam olarak normalleşmeye geçildi. Normalleşmeye geçilmesi ile yaklaşan Kurban Bayramı nedeni ile yeniden kısıtlamaların yaşanıp yaşanmayacağı hakkında pek çok sorular uzmanlara soruldu. Bilim Kurulu Üyesi Mustafa Necmi İlhan yapmış olduğu açıklama ile kesinleşmiş bir kısıtlamanın olmadığı ve öngörülmediği hakkında bilgi verdi. 

İnsanların bulunduğu ortamların temiz hava ile havalandırılması, çok fazla kalabalık yerlerin oluşumundan kaçınılması ve kapalı alanlarda maske takılmasına dikkat edilmesi halinde kısıtlamaların olmasına gerek olmadığını belirti. Aşının yaygınlaşması bayram sonrasında vakaları daha aşağı çekeceği konusunda etkili olacaktır. Aşıların aşağı inmesinde son dönemde 5 ile 6 bin arasında aşılanmanın çok etkili olduğu ve 3. dozun uygulanacak olması hastalık geçirenlerin 3 ay sonrasında aşılanması gibi yaklaşımlar özel olarak yeni grupların aşıya olan ilgisi vaka sayıların en aza inmesine yardımcı olacaktır.

Kurban Bayramında Kısıtlama Olacak Mı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın