LGS Tercihlerinde Önemli Ayrıntı

LGS Tercihlerinde Önemli Ayrıntı
LGS Tercihlerinde Önemli Ayrıntı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fakat bu noktada hem Milli Eğitim Bakanlığı hem de eğitim uzmanlarının dikkat çektikleri bir husus bulunuyor. Uzmanlar tercih noktasında en önemli husussun alınan puandan daha çok hangi yüzdelik dilimde olduğunu belirtiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2020 yılı için arttırılan kontenjan sayıları yerleştirmelerin yapılmadığından dolayı çizelgede dikkate alınmadığına vurgu yapılıyor. Konu ile ilgili görüşlerini belirten eğitim uzmanı Salim Ünsal MEB tarafından gerçekleştirilen kontenjan artışları ile birlikte adayların bu sene yapacakları tercihlerde daha düşük yüzdeli dilimlerden başlayabilecekleri uyarısı yapılıyor.

Kontenjan Artışı İle Birlikte Yerleşme Şansı Arttı

Milli Eğitim Bakanlığının kontenjan artışları ve bu artışların tercihlere olan etkisi hakkında açıklamalarında devam eden eğitim uzmanı Selim Ünsal; 2019 yılında kontenjan sayısının 139 bin 660 olduğunu, 2020 yılında ise MEB tarafından yapılan yüzde 52,6 oranında artışla, kontenjan sayısının 213 bin 128’e çıkarıldığına dikkat çektiği görüldü. 2020 yılında toplam bin 856 okula yerleştirme işlemi yapıldığını ve artan kontenjan sayıları ile birlikte yerleşme şansının bu sene çok daha yüksek olduğunu belirti. Bu kontenjan artışının 2019 yerleşme dilimlerinde yer almamasından dolayı adayların bu sene kendi yüzdelik dilimlerinden daha iyi dilimlerde tercih yapmalarında fayda olduğu uyarısını yaptı.

En Yüksek Kontenjan Artışı Bolu’da Gerçekleşti

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kontenjanlarda yapılan artışlarda en yüksek artış yüzde 134’lük bir kontenjan artışı ile Bolu’da gerçekleştiği görülüyor. Bu sebeple kontenjan artışı dikkate alındığında Bolu’da sınava giren her 4 öğrenciden birinin sınavı kazanma şansı bulunuyor. Yapılan değerlendirmede Bolu’da sınavı kazanma şansının 2019 göre yüzde 24,8 arttığı hesaplanıyor. 

Adayların cevabının en merak ettiği soru ise kontenjan artışından dolayı 2019’da meydana gelen yüzdelik dilimlerin bu sene açıklanan 2020 LGS puanlarına göre yaklaşık denginin ne olduğudur. Burada örnek vermek gerekirse LGS tercih kılavuzunda 2019 yılı için belirtilen yüzde 2’lik dilimin 2020 yılı kontenjan artışları dikkate alınarak yaklaşık denginin yüzde 1,40 olduğu hesaplanıyor. Bu hesaplamada adayların artan şansını gözler önüne koyuyor.

LGS Tercihlerinde Önemli Ayrıntı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın