Lise ve Üniversite Sınavları İçin Bakan Koca Açıklama Yaptı

Lise ve Üniversite Sınavları İçin Bakan Koca Açıklama Yaptı
Lise ve Üniversite Sınavları İçin Bakan Koca Açıklama Yaptı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gündemi Değerlendirdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ramazan ayının gelmesi ve sokağa çıkma yasaklarının virüs üzerindeki etkisini değerlendirdi. Ramazan ayında hareketlilik kontrol altında tutulabilirse salgında önemli bir adım atılacaktır. İzolasyon sağlanmazsa vaka sayısı yeniden artış kaydedecektir. Vaka sayısı az olan iller odak noktası haline gelmemek için rehavete kapılmamalıdır. Önlemlere uyulursa çifte bayram yaşamak mümkün olabilir. Ancak önlemler yine devam edecektir. Ramazan Bayramında sarılma ya da tokalaşma kesinlikle yapılmamalı. 

İlk sokağa çıkma yasağının ilan edildiği 10 Nisan tarihinde sosyal mesafe ihlal edilmiş ve kalabalık kuyruklar oluşmuştu. O günün üzerinden 14 gün geçti ve korkulan tablo yaşanmadı. 2. Dalga yaratacağı endişesi artık ortadan kalktı. O hareketlenmeye rağmen süreç halen kontrol edilebilir düzeydedir. 

Sınavlar Zamanında Yapılacak

Okulların açılması hakkında henüz sevindirici bir karar yok. Bilim kurulunun önerileri ve virüsün seyri dikkate alınarak değerlendirme yapılacaktır. Ancak lise ve üniversite sınavları belirlenen tarihlerde yapılacaktır. Bilim kurulunun önerilerine göre kurallar belirlenecektir. 
Son 3-5 günlük dönemde Ramazan telaşı dolayısıyla vatandaşlarda gevşeme gözlemlendi. Bu gevşeme sokağa çıkma yasakları ile kontrol altına alındı. kısa süreli de olsa yasaklar uygulanmaya devam edecek ve salgının en kısa sürede bitirilmesi hedeflenecektir.

Lise ve Üniversite Sınavları İçin Bakan Koca Açıklama Yaptı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın