Maltepe Belediyesi’yle İşçiler Anlaştı! En Düşük Ücret Belli Oldu

Maltepe Belediyesi'yle İşçiler Anlaştı! En Düşük Ücret Belli Oldu
Maltepe Belediyesi'yle İşçiler Anlaştı! En Düşük Ücret Belli Oldu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi Maltepe Belediyesi’nde başlayan grev 23 Şubat’tan beri devam etmekteydi. DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası üyesi işçilerin grevi sonuç verdi ve rekor maaş zammı geldi. İşçilerin maaşı ikramiye dahil en düşük 4 bin 700 TL oldu.

Maltepe Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmeli TİS sonucu ücretlere gelen zam belli oldu. En düşük ücret 4 bin 700 TL olarak açıklanırken bu rakamın içinde ikramiyelerin de olduğu belirtildi.

Süreç Nasıl Başlamıştı?

İşçileri 23 Şubat 2021 tarihinde grev kararı almış ve Maltepe Belediyesi önünde toplanmıştı. İşçiler “Bu İş Yerinde Grev Var” yazılı pankart da açarak 5 gündür çöp toplama işini de grev kararı gereği yerine getirmemişti ve çevre haklı zor anlar yaşamıştı. Sonuç bugün belli oldu ve işçileri sevindiren uzlaşma sağlandı.

sendika.jpg

En Düşük Maaş 4 Bin 700 TL Oldu

Sendika’dan yapılan açıklamada şunlara yer verildi: Maltepe Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanmıştır açıklaması yapıldı. Genel İş Sendikası yapılan anlaşmaya göre ikramiye dahil en düşük ücret net 4700 TL olduğunu da duyurdu.

Uyuşmazlık nedeniyle 23 Şubat’ta başlayan yasal grev de bugün itibarıyla sonlandırılmıştı açıklaması bizzat sendika yetkilileri tarafından kamuoyuyla paylaşıldı.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da yaptığı açıklamada Maltepe haklını günlerdir mağdur eden grevle ilgili olarak anlaşma sağlandığını belirtti. Sendika ile sürdürülen görüşme anlaşma ile sonuçlanmıştır açıklaması yapıldı ve bu grev sürecinde anlayışını esirgemeyen halkımıza da teşekkürlerimizi sunuyoruz ifadelerini kullandı.

Maltepe Belediyesi’yle İşçiler Anlaştı! En Düşük Ücret Belli Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın