MEB Bakanı Selçuk Ders İsimlerinin Neden Değiştiğini Açıkladı

MEB Bakanı Selçuk Ders İsimlerinin Neden Değiştiğini Açıkladı
MEB Bakanı Selçuk Ders İsimlerinin Neden Değiştiğini Açıkladı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MEB Derslerin Adını Değiştirdi

MEB tarafından orta öğretim kurumlarında verilen bazı derslerin adları değiştirildi. Bu değişiklik kapsamında fen bilgisi dersi yerine Doğa Bilimleri Deneyimi dersi geldi. Dersin ikinci dönemi ise Doğa Enerji ve Enerji Dönüşümü olarak adlandırıldı. Sosyal bilgiler dersi yerine ise Sosyal Bilimler Deneyi dersi getirildi. İkinci dönemdeki ismi ise Sosyal Bilim Çalışmaları oldu. 

Derslerin isimlerinde yapılan bu değişiklik meclis gündemine de taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a orta öğretim kurumlarında 2020-2021 eğitim öğretim yılında bazı derslerin isimlerinin neden değiştirildiği soruldu. 

Bakan Selçuk Yanıtladı

CHP’li Gürer’in soru önergesi Bakan Selçuk tarafından yanıtlandı. Derslerin isimlerinin öğrencilerde merak uyandırması için değiştirildiğini söyledi. Bu isimler öğrencilerde doğa bilimlerine merak uyandıracaktır. Aynı zamanda ileride görecekleri fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya derslerine de temel oluşturacaktır.

Değişiklikler 2023 eğitim vizyonunun hayata geçmesi kapsamında yapıldı. Böylece dersler en baştan beri yükseköğretim kurumları ile uyumlu olacaktır. İlerde dersler bilinen ismi ile fizik, kimya vs olarak alınmaya devam edecektir. İsim değişiklikleri dünya genelinde kabul gören bütüncül yaklaşımlar baz alınarak yapılmıştır. Değişiklik keyfi değildir, amaç öğrencilerin ilgisini kamçılamaktadır.

MEB Bakanı Selçuk Ders İsimlerinin Neden Değiştiğini Açıkladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın