MEB Bakanında Çalışan Anneler Müjde Gelebilir

MEB Bakanında Çalışan Anneler Müjde Gelebilir
MEB Bakanında Çalışan Anneler Müjde Gelebilir
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkemizde kamu hizmetinde bulunan ve çocuk sahibi annelerin en önemli sorunu çalıştıkları esnada çocuklarının koyacakları yer oluyor. Bu noktada kreş ve anaokulları anne babaların bu konuda ki en büyük yardımcısı konumundaydı.

Fakat artan pandemi vakaları sonrasında tüm eğitim kurumlarının 4 Ocak tarihine kadar kapatıldığının açıklaması en çok çocuklarının kreş ve anaokullarına gönderen çalışan anneleri etkiledi. Milli Eğitim Bakanı okulların 4 Ocak 2021 tarihine kadar yüz yüze eğitime kapatılması ve eğitimin bu süreçte online olarak devam edecek olması ile ilgili olarak katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Bunlar içerisinde çalışan anneleri sevindirecek açıklama ise ana okulları ve kreşler için geldi.

Gün İçerisinde Resmi Açıklama Yapılacak

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: “Çalışan annelerin okul öncesi kurumlarına çocuklarını verebilmeleri konusunda olumlu bir haber de yansıyacak diye düşünüyorum. Onunla ilgili çalışmalar devam ediyor. Gün içinde tüm milli eğitim müdürlüklerine, okullara bilgiyi geçmiş oluruz.” İfadelerini kullandığı görüldü. Bu süreçte yapılacak açıklama ile bu okulların haftanın 5 günü açık kalmasının planlandığı şeklinde yorumlandı. Bu haberle birlikte özellikle kamu personeli olarak çalışan anneler çocuklarının anaokulu ve kreşe hem de tam zamanlı olarak göndermeye devam edebilecek. Konu ile ilgili ayrıntılar ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara yollanacak resmi yazı sonrasında netleşmiş olacak.

Okullarda Stajlar 4 Ocak Tarihine Kadar Durduruldu

Meslek liselerinde son sınıfta stajını yapan on binlerce öğrencinin merak ettiği konu olan İşletmelerde Beceri Eğitimi staj faaliyetlerinin bu süreçte devam edip etmeyeceği konusunu oluşturuyordu. Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk resmi açıklamayı yaptı. Bakan Selçuk; ‘’Şimdi verilere baktığımızda yılsonuna kadar stajların da yapılmaması gerektiği konusunda ortak bir kanaat oluştu, karar alındı.’’ İfadelerini kullandı. Böylece staj faaliyetleri de 4 Ocak tarihine kadar son bulmuş oldu. Kararın bugün okullara tebliğ edilmesi bekleniyor.

MEB Bakanında Çalışan Anneler Müjde Gelebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın