Memurlarda Emekli Olmak İçin Katsayı Beklenmelimi?

Memurlarda Emekli Olmak İçin Katsayı Beklenmelimi?
Memurlarda Emekli Olmak İçin Katsayı Beklenmelimi?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu Konu Hakkında Yönetmelik

Madde 14: İştirakçilerin emeklilik keseneğine esas aylık tutarları üzerinden her ay kesilecek %16 emeklilik kesenekleri, o aya ait eksik aylık veya ücretlerinden kesenek alınmaz.

Madde 30

İştirakçilere bu kanunun 13 üncü maddesi ile tanınan haklar, durumlarına göre 14 üncü maddenin (a) veya (b) fıkraları gereğince ilk alınan keseneklerin ilgili bulunduğu aybaşından başlar.

Madde 31

Fiili hizmet müddeti, iştirakçinin 30 uncu madde gereğince bu kanunla tanınan haklardan faydalanmaya başladığı tarihten itibaren tam kesenek vermek suretiyle geçirdiği müddettir. Aybaşlarından sonra vazifeden ayrılanlar için ayrıldıkları ayın tamamı fiili hizmet müddeti sayılır.

Devlet memurlarının 2021 yılı haziran ayı içerisinde emekli olması ile Temmuz ayı içerisinde emekli olması arasından Kazanç veya Kayıp Olur mu?

Temmuz Ayı artışından yararlanmak isteyenler 1Temmuz 2021 tarihini beklemelerine gerek olmadığı hatta haziran ayın 15 inde maaşlarını aldıktan sonra ki gün 16 sında hemen emeklilik dilekçelerini verebilmektedirler. Bu durumda Aylık gelirini kazandıkları için 1 Temmuz 2021 katsayı artışından yararlana bileceklerdir.

Memurlarda Emekli Olmak İçin Katsayı Beklenmelimi?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın