Memurun Üniversiteye Öğretim Elemanı Olarak Atanması

Memurun Üniversiteye Öğretim Elemanı Olarak Atanması
Memurun Üniversiteye Öğretim Elemanı Olarak Atanması
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Peki, memur üniversiteye öğretim elemanı olarak atanırken muvafakat alır mı sorusunun yanıtı ne? İstifa eden Devlet Memurunun üniversiteye öğretim elemanı olarak atanmasında herhangi bir bekleme süresinin uygulanmayacağını da değerlendirme durumu söz konusu. Soru cevap şeklinde yeniden gündeme gelen bu konunun konuşulması sağlandı. Açıklamalar yapıldı. İşte merak ettiğiniz detaylar…

Kanun Ne Diyor?

Soru şu; Kamuda 657’ye tabi mühendis kadrosunda çalışmakta olan bir kişi, üniversite öğretim elemanı kadrosuna alınırsa, muvafakat alacak mı? Usule göre istifa edilmesi durumunda 6 ay beklemek gerekebilir. Bu durumda üniversite 6 ay beklemeyecek? Çözümü ne olacak?

Bakıldığında 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 3 maddesi öğretim elemanları, yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyeleri, öğretim görevlileri ve araştırma görevlileri olarak tanımlama yapılmıştır. 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu ise öğretim elemanlarının aylık, ödenek ve sair özlük haklarını düzenleyen bir personel kanunu olarak açıklanabilir.

657 sayılı Kanun ise Devlet Memurlarının hizmet şartlarını, niteliklerini, atanma ve yetiştirilmelerini, ilerleme ve yükselmelerini, ödev, hak yüküm ve sorumlularını aylıklarını ve ödeneklerini diğer özlük işlerini düzenlemektedir. 657 sayılı kanunda yer alan hükümler gereği memurlar hakkında uygulama olacaktır. Diğer statüler kapsamında ise personel mevzuatlarında atıflarda bulunma, kanun hükümlerinden yararlanma söz konusu olacaktır.

Muvafakat Alabilir mi?

Yapılan açıklamaya göre memurların bir kurumdan diğerine atanmaları durumunda 657 sayılı kanunun 74. Maddesine göre düzenlenmiş olup, buna göre de memurların kurumlara muvafakat ile başka bir kuruma naklen olarak atanabilir. Ayrıca maddenin son fıkrası gereğinde diğer mülga 217 sayılı KHK kapsamına giren, kurumlarda kadrolu olarak görev yağan statülerdeki personel de memur kadrolarına naklen atanacak olan seçenekler arasında.

Ancak kanunda memurların diğer personel kanunlarına tabi bir göreve naklen atanabileceklerine ilişkin bir düzenleme olmadığı için Devlet memurunun üniversiteye ataması olması durumunda görünürde nakil olması durumunda dahi, memurluktan istifa ile öğretim elemanı olarak atama şekilde olacaktır. Açıktan atama şeklinde kanun uygulanacaktır.

Memurun Üniversiteye Öğretim Elemanı Olarak Atanması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın