Merakla Beklenen YKS Sonuçları Açıklandı

Merakla Beklenen YKS Sonuçları Açıklandı
Merakla Beklenen YKS Sonuçları Açıklandı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

27-28 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen 2020 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları ÖSYM’nin internet sitesinde sabahın erken saatlerinde erişime açıldı. Sınav sonuçlarının erişime açıldığının sosyal medya ve internet üzerinden duyulması ile birlikte ÖSYM’nin sitesinde yoğunluk olduğu görülüyor. İlerleyen saatlerle birlikte sisteme çok daha kolay bir şekilde girileceği tahmin ediliyor.

Tercihler 6 Ağustos Tarihinde Başlıyor

ÖSYM tarafından sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte adayları bayram sonrasında ise tercih telaşı saracak. 6 Ağustos tarihinde başlayacak tercih maratonu ise 14 Temmuz tarihinde de son bulacak. Sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte sosyal medyada ilk gündem haline geldiği görülüyor.

Sosyal medyada yapılan yorumlarda ise puanların beklenenden çok daha düşük geldiği, okula puanlarının bu sene sıralamaya çok yüksek seviyede etki ettiği yönünde yorumlar yapılıyor. Eğitim uzmanları adayların bu sene tercihlerinde oldukça dikkatli olması gerektiği yorumlarını yapıyor. Bu sebeple öğrencilerin ve velilerinin tercihlerini kendileri yapmaları yerine uzman yardımı almaları öneriliyor. Özellikle ölü tercih yapmamanın önemine vurgu yapılıyor. Eğitim uzmanları her yıl on binlerce öğrencinin yanlış ve ölü tercih nedeniyle yerleşme şansının kaçırdığı uyarısını yapıyor.

Okullarda Rehberlik Öğretmenleri Hazır Bulunacak

Milli Eğitim Bakanlığı daha önceden yaptığı açıklamada öğrencilerin tercih işlemlerine yardımcı olmak, veli ve öğrencilere yol göstermek amacıyla okullarda 6 Ağustos tarihinden itibaren rehberlik öğretmenlerinin 1 hafta boyunca hazır bulunacağı belirtiliyor. Öğrencilerin kendi okullarına gelerek hem tercih işlemlerini hem de hangi okulları tercih etmesi yönünde okul rehber öğretmen ve idarecilerinin her türlü yardımı gerçekleştireceği belirtiliyor. Eğitim uzmanları da tercih yapmadan önce muhakkak bir uzman ya da rehberlik öğretmeninden destek almaları gerektiğini ifade ediyor. Okullarda 09,00 ile 17,00 saatleri arasında rehberlik öğretmenleri tercih dönemi boyunca öğrencilere yardımcı olacak. Bu süreçte öğrenci ve velinin birlikte hareket etmesi gerektiği belirtiliyor.

Merakla Beklenen YKS Sonuçları Açıklandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın