Metropolis Kazı Başkanlığı Arkeolog ve İşçi Alım İlanı İŞKUR’da

Metropolis Kazı Başkanlığı Arkeolog ve İşçi Alım İlanı İŞKUR’da
Metropolis Kazı Başkanlığı Arkeolog ve İşçi Alım İlanı İŞKUR’da
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir İli Metropolis Kazı Başkanlığı İŞKUR’da yaptığı açıklamada alınacak10 personelin geçici kadroda 2 Arkeolog ve 8 İşçi olarak istihdam edileceğini belirtti.

Arkeolog Kimdir?

İnsanın dünya üzerinde görülmesinden Ortaçağa kadar geçen süreç içinde insana ilişkin her türlü kalıntı ve buluntuyu, doğal çevre ile insan arasındaki ilişkileri, yüzey, sualtı araştırmaları ve kazılarla ortaya çıkaran, inceleyen, değerlendiren ve koruyan kişidir. 

Arkeolog Ne İş yapar?

Eski çağlardan günümüze kalmış toprak veya su altındaki eserleri gün ışığına çıkarmak için kazılar yapar, Kazılardan elde edilen eserleri temizler, Parça eserlerin yapıştırılmasını (konservasyon), bakım onarım ve restorasyonunu yapar, Eserlerin kaydını tutar, korunmasını sağlar ve halkın bilgisine sunar, Kültür Bakanlığında çalışması durumunda; kazılarda gözlemci olarak görevlendirilebilir, Korunması gereken kültür ve tabiat varlıklarını saptar ve kaydını tutar, bunlara yönelik koruma ve restorasyonlar konusunda kararlar çıkarılmasını sağlar, Çevresindeki antik kentlerin (ören yerlerinin) belirli aralıklarla denetimini yapar, Müzelerde çalışanlar koleksiyoncuların denetimini yapar.

Arkeolog Ne kadar Maaş Alır?

Arkeologlar görev yaptıkları kurum ve yere bağlı olarak ortalama 5400 TL maaş almaktadırlar.

Adaylarda aranan nitelikler 

18 yaşını doldurmuş olmak, Arazide çalışmayı engelleyici bir rahatsızlığı bulunmamak, Torbalı ilçesinde ikamet ediyor olmak, Arkeolog kadrosuna başvuracak adayların Üniversitelerin ilgili bölümünden mezun olmaları ve en az 5 yıl arkeoloji alanında deneyim sahibi olmaları şartları aranmaktadır.

Adaylardan istenen belgeler

Nüfus cüzdanı, Sağlık raporu ve İkametgah belgesi istenmektedir.

İlana başvurmak isteyen adaylar haberimizin devamında yer alan başvuru kılavuzunu inceleyerek başvurularını yapabileceklerdir.

Adaylar için son başvuru tarihi 15 Haziran 2020’dir.

Başvuru kılavuzu.

Metropolis Kazı Başkanlığı Arkeolog ve İşçi Alım İlanı İŞKUR’da

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın