MSB Hakkında İnceleme Devam Eden Personel Sayısını Açıkladı

MSB Hakkında İnceleme Devam Eden Personel Sayısını Açıkladı
MSB Hakkında İnceleme Devam Eden Personel Sayısını Açıkladı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

19 Bin 397 Personel İhraç Edildi

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan bilgilendirme toplantısını müteakiben toplantıya ait görüntüler basın kuruluşlarıyla paylaşıldı. Görüntülerde konuşan Yarbay Nadide Şebnem Aktop, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bugüne kadar toplam 19 bin 397 askeri personelin görevlerinden ihraç edildiğini aktardı. Bununla birlikte 5 bin 34 personel hakkında da adli ve idari inceleme süreçlerinin devam ettiğini belirtti. 

Yarbay Şentop Koronavirüs ile mücadele kapsamında Bakanlığın aldığı tedbirleri de sıraladı. Bu kapsamda maske ve dezenfektan üretimlerinin artırıldığı bilgisi paylaşıldı. Maske üretiminin toplamda 10 milyona tulum üretiminin ise 110 bine çıkarılması amaçlanıyor. Böylelikle hem ordunun hem ülkemizin hem de müttefik ülkelerin ihtiyaçlarının karşılanması sağlanacaktır. 

Terhislerin ertelenmesi konusunda da açıklamalarda bulunan Şentop, 53 bin gencin askere alınması durumunda çok ciddi bir hareketliliğin oluşacağı ve hastalığın hızlı bir şekilde yayılmasının söz konusu olacağının düşünüldüğünü aktardı. Bu nedenle toplum sağlığı göz önüne alınarak terhisler şimdilik 1 ay süreyle ertelendi. 1 aylık sürenin dolması durumunda durumlar yeniden gözden geçirilecek ve buna göre bir karar verilecek. Sürenin 3 aya kadar uzatılması mümkün olacak.

MSB Hakkında İnceleme Devam Eden Personel Sayısını Açıkladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın