Özel Bankalara Yönelik Yeni Karar Alındı

Özel Bankalara Yönelik Yeni Karar Alındı
Özel Bankalara Yönelik Yeni Karar Alındı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kredi Miktarları Artacak

Koronavirüs nedeniyle ekonomi ciddi bir gerileme yaşadı. Hemen hemen tüm sektörün durma noktasına geldiği bu süreçte piyasaların yeniden hareketlendirilmesi adına kamu bankaları kredi vermeye başladı. Ancak özel bankalardan aynı yönde bir tutum sergilenmedi. Bu durum Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın da dikkatini çekti ve gereken uyarılar yapıldı açıklaması geldi.

Bu açıklamanın üzerine BDDK’nın 18 Nisan tarihli kararı yayınlandı. Bu kararda öze bankaların vatandaşa ve işletmelere verecekleri kredi miktarları asgari olarak belirlendi. Bu sayede bankaların ellerinde bulundurdukları parayı ve kaynakları etkin bir şekilde kullanabilmelerine olanak sağlanmış oldu.

Bankaların dikkat etmesi gereken yeni oranlar ay sonunda BDDK kurumu tarafından da incelenecek ve denetlenecek. Denetim sonrasında kaynakların etkin kullanılmadığı tespit edilirse yeni tedbirler devreye sokulacak. Bu sayede özel bankaların sürece zorla da olsa müdahil olmaları sağlanmış olacak.

Krediler sayesinde üretimin desteklenmesi sağlanacak. Üretim arttıkça vatandaşlar da zor durumda kalmamış olacak. Konunun bu denli önemli olduğu her fırsatta vurgulanıyor. Özel bankaların hayata geçirecekleri yeni kampanyalar ve fırsatlardan da sitemiz aracılığıyla haberdar olabilirsiniz. Bu konuda gerekli tüm açıklamalar sizlerle paylaşılacaktır. İş dünyasının normale dönmesi adına biran evvel sürecin atlatılması gerekmektedir.

Özel Bankalara Yönelik Yeni Karar Alındı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın