Muhtaç Ailelere Kömür Yardımı Yapılmasına İlişkin Karar Yayımlandı

Muhtaç Ailelere Kömür Yardımı Yapılmasına İlişkin Karar Yayımlandı
Muhtaç Ailelere Kömür Yardımı Yapılmasına İlişkin Karar Yayımlandı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

13 Ocak 2021 tarihli ve 31363 sayılı Resmi Gazete’de Muhtaç Ailelere Isınma Amaçlı Kömür Yardımı Yapılmasına İlişkin Cumhurbaşkanlığı kararı yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan kararda; Ekli “Muhtaç  Ailelere Isınma Amaçlı Kömür Yardımı Yapılmasına İlişkin Karar’ın yürürlüğe konulmasında, 233 sayılı Kamu İktisadi Teşebbüsleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 35 İnci maddesi gereğince karar verilmiştir” denilmektedir.

Her bir İl ve İlçede dağıtımı yapılacak kömür miktarı, İl/İlçe bazında tespit edilen aile başı kömür miktarları ve yardımdan faydalanacak muhtaç aile sayıları esas alınarak belirlenecektir.

İl/İlçe bazında aile başı kömür miktarları; bölgenin iklim koşulları, geçmiş yıllara ait dağıtım miktarları ve kömürün ısıl değerleri dikkate alınarak Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenecektir. 

Yardımdan faydalanacak aileler 29/5/1986 tarihli ve 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu uyarınca her İl ve İlçede kurulu bulunan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca aynı kanunda yer alan muhtaçlık kriterine uygun olarak tespit edilecek ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca onaylanacaktır. Vakıfların yıl içinde aile sayısındaki değişiklik taleplerini değerlendirmeye de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilidir.

Dağıtımı yapılan kömür muhatap ailenin ısınma ihtiyacının karşılanması dışında herhangi bir tasarrufa konu edilemez.

2021 yılında bu karar kapsamında vakıflara ve vakıflarca belirlenen ailelere doğrudan yapılacak kömür sevkiyatları Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığınca belirlenecek kriterlere göre, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) genel müdürlükleri tarafından belirlenen sevkiyat programı dahilinde yapılacaktır.

Cumhurbaşkanlığı kararı.

Muhtaç Ailelere Kömür Yardımı Yapılmasına İlişkin Karar Yayımlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın