Muvafakat Vermeyen Kuruma Tazminat Kararı Verildi

Muvafakat Vermeyen Kuruma Tazminat Kararı Verildi
Muvafakat Vermeyen Kuruma Tazminat Kararı Verildi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kurumun Hizmet Kusuru Vardır

Bir kurumda kontrol mühendisi olarak görev yapan davacı, daha sonra enerji uzman yardımcısı olarak atanmıştır. Yeni görevine başlamak için mevcut kurumundan muvafakat istemiştir. Ancak kurum muvafakat vermemiştir. Atanan kişi kurumdan davacı olarak 8 bin lira maddi ve bin lira maddi manevi tazminat istemiştir.

Yerel mahkeme davayı reddetmiştir. Atanılmayan kadrodan maaş alınamayacağı gerekçesi ile ret kararı verilmiştir. Bunun üzerinde dosya Danıştay 5. Dairesine gelmiştir. Yerel mahkeme kararının gerekçesi olmadığı sebebiyle bozma kararı verilmiştir. Davalı bu kararı temyiz etmiştir ve dosya Danıştay 2. Dairesine gelmiştir.

Yüksek mahkeme manevi tazminat talebini kabul etmiştir. Kurumun muvafakat verilmemesi kararının ise hizmet kusuru olduğuna hükmetmiştir. Yerel mahkemenin iki pozisyon arasındaki maaş farkının hesaplamasını istemiştir.

Yapılan hesaplama neticesinde mevcut maaş ile atanılan pozisyondaki maaş arasındaki farkın toplam 5.236,88 lira olduğu hesaplanmıştır. Hesaplama enerji uzman yardımcısı olarak emsallerinin atandığı zaman ve aldığı maaş üzerinden yapılmıştır.

Davacının 8 bin liralık maddi tazminat isteminin 5.236 liralık kısmının kabulüne karar verilmiştir. Bu miktarın işleyecek olan yasal faizi ile birlikte davacıya ödenmesine karar verilmiştir. Maddi ve manevi tazminat talepleri ve yasal faiz ile birlikte davacıya toplam 7.256 lira ödenmesine karar vermiştir.

Muvafakat Vermeyen Kuruma Tazminat Kararı Verildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın