Normalleşmeye En Yakın İl 1 Mart’ı Bekliyor

Normalleşmeye En Yakın İl 1 Mart'ı Bekliyor
Normalleşmeye En Yakın İl 1 Mart'ı Bekliyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konu hakkında hem Sağlık Bakan Fahrettin KOCA hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından açıklamalar yapılmış ve her 100 bin kişide vaka sayıları paylaşılmıştı.

Yapılan açıklamalara ve paylaşılan verilere göre normalleşme sürecine geçecek iller belli olmaktadır. Buna göre bazı illerde kısıtlamalar devam ederken ve hatta ek kısıtlamalar getirilirken bazı illerde kısıtlamalar kaldırılacaktır.

Açıklanan tabloya göre hangi iller de durum nasıl çıkmıştı

Sağlık Bakanlığınca açıklanan verilere göre 8 -14 Şubat tarihleri arasında her 100 bin kişide vaka sayısı en düşük vaka oranı 7,82 ile Şırnak ili, en yüksek vaka oranı 228,02 ile Trabzon ili olmuştu.

Büyükşehirlerde durum nasıl peki

Ankara’da 35,49, İzmir’de 44,39 ve İstanbul’da 60,19 olarak tespit edilmiştir.

Esnaf hazırlıklara başladı beklenen tarih 1 Mart

Açıklanan vaka sayılarına göre en düşük vaka sayısı olan İl olarak belirlenen Şırnak ilinde esnaf normalleşme süreci için hazırlıklara başladı. Esnaf iş yerlerinin girişlerine ateş ölçerler, dezenfektanlar ve sosyal mesafe uyarı etiketleri yapıştırıyor.

Esnaf normalleşme hazırlıkları kapsamında masalara tek kullanımlık mendiller, poşette tuz, kürdan ile dezenfektan ve kolonya koymaya başladı. Masalar arasında sosyal mesafe 1,5 metre olarak düzenlendi.

İl Sağlık Müdürlüğü de 1 Mart için hazırlıklar yapıyor

İl Sağlık Müdürlüğü, zabıta ve polis ekipleri de şehir merkezindeki denetimlerini artırdı. Normalleşme sürecine geçmeye en yakın il olan Şırnak ilinde esnaf dört gözle 1 Mart tarihini bekliyor. Tüm kurallara harfi harfine uyacaklarını dile getiren esnaf inşallah tüm illerde de vaka sayıları düşer ve ülke olarak normalleşebiliriz temennisinde bulunuyor.

Sağlık Bakanı tarafından açıklanan tablodaki vaka sayılarına göre en düşük vaka sayısına sahip Şırnak ilinde esnaf normalleşme süreci için neredeyse tüm hazırlıklar tamamlanmış durumda.

Normalleşmeye En Yakın İl 1 Mart’ı Bekliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın