Okulların 2020 Yılı Açılış Tarihleri

Okulların 2020 Yılı Açılış Tarihleri
Okulların 2020 Yılı Açılış Tarihleri
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyamızın içerisinde bulunduğu pandemi ve salgın hastalık sürecinde sosyal hayata gelen kısıtlamalar okulları ve eğitim hayatını da etkilemişti. . Velilerin akıllarında okulların açılma tarihi hakkında ve okullarda hangi önlemlerin alınacağına dair sorular var. Mart ayından itibaren sosyal kısıtlamalar kapsamında kapatılan okulların yeni dönem için açılıp açılmayacağı uzun süredir tartışılmaktaydı.

Bu tartışmalara Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk dün yaptığı açıklamalarda son vermiştir. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okulların açılma tarihini 21 Eylül olarak belirlediklerini ifade etmiştir. Ziya Selçuk 2020-2021 eğitim-öğretim yılına ilişkin yaptığı açıklamalarda aşamalı ve seyreltilmiş eğitim modeli uygulayacaklarını belirtti.

Okullar 31 Ağustos tarihinde uzaktan eğitim modeli ile açılacak ve ilerleyen günlerde tekrar değerlendirmeler yapılarak yeni eğitim-öğretim yılının kesin olarak yüz yüz 21 Eylül tarihinde açılıp açılmayacağına karar verilecektir. Aşamalı ve seyreltmiş model ise belirli sınıf düzeylerinin öncelikli olarak aşamalı bir şekilde okula başlamaları ve ders konuları ve sayılarının seyreltilme kararı alınmıştır. Ayrıca 21 Eylül tarihin başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı için bazı önlemler alınmıştır. Bu önlemler her öğrenciye maske dağıtılacak ve derslerde maske takma zorunlu olacaktır.

Ayrıca servislerde, kantinlerde, koridor ve sınıf ortamında öğretmen ve öğrencilerin maske takması zorunlu olacaktır. Aynı şekilde bazı belirli mekanlarda velilerinde maske takması zorunlu olacaktır. Şu an için hangi sınıfların aşamalı ve seyreltilmiş model ile birlikte yüz yüze eğime başlayacağı kesinleşmemiş olup Ziya Selçuk tarafından belirtilmemiştir.

Üniversite kayıtları ise 29 Ağustos ile 6 Eylül arasında elektronik kayıt olarak yapılacaktır. Şahsen üniversite kayıtları ise 31 Ağustos ile 5 Eylül tarihleri arasında yapılacaktır. YÖK başkanı Yekta Saraç’a göre ise üniversitelerin yeni eğitim-öğretim dönümü 1 Ekim tarihinde başlayacak şekilde ayarlanmış olup ilerleyen günlerde güncellenecektir. 

İnternet sitemizde son dakika eğitim haberlerini güncel tutmaya ve doğru haber yapmaya özen gösteriyoruz. Eğer son dakika ve güncel eğitim haberlerinden haberdar olmak istiyorsanız internet sitemizi takipte kalabilirsiniz.

Okulların 2020 Yılı Açılış Tarihleri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın