Okulların Açılma İhtimali Artıyor

Okulların Açılma İhtimali Artıyor
Okulların Açılma İhtimali Artıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye genelinde bir ara 1800’lü sayılara çıkan vaka sayısının alınan sıkı tedbirler ile birlikte tekrardan 1500’lü rakamlara indiği görülüyor. Bu durumda okulların diğer sınıflar içinde kademeli olarak açılıp açılmayacağı büyük bir merak konusu oluyor. Yapılan değerlendirmeler ve kulislerde konuşulan bilgilere göre Milli Eğitim Bakanlığı gere3kli sosyal mesafe ve diğer kurallara uyularak okulların tüm sınıflar düzeyinde kademeli bir şekilde açılmasını talep ediyor. Kesin karar ise Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Bilim Kurulu tarafından bu hafta içerisinde yapılacak toplantı ile belli olacak.

EBA Sorunun Devam Ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir an önce okullarda kademeli de olsa yüz yüze eğitime geçilmesinin istemesinin ana nedeni olarak ise EBA sisteminden istenilen verimin alınamaması olarak gösteriliyor. Şuan itibari ile ülke genelindeki 18 milyon aktif öğrencinin yüzde 20’si EBA sisteminin aktif olarak kullanıyor. Diğer kısım ise internet ve bilgisayar sıkıntısı gibi etkenlerden dolayı EBA sisteminin aktif olarak kullanamıyor. Ayrıca uzaktan eğitim sürecinde normalde çok saatlik dersler sadece çoklu sınıf olarak 30 dakikalık sürede işlenmek zorunda kalıyor. Ayrıca canlı ders etkinliklerinde internet sıkıntısı yaşanıyor.

Evlerinde internet olmayan öğrenciler devletin verdiği 8 GB interneti birkaç derste tükettiği için derse katılım için yeterli internet kota sıkıntısı yaşanıyor. Ayrıca evlerinde çok sayıda öğrenci bulunan veliler için tablet ve telefon sıkıntısı yoğun bir şekilde yaşanıyor. Tüm bu sorun ve eksiklikler bir araya geldiğinde EBA eğitimi istenilen kalite ve verimi yakalamaktan oldukça uzak kalıyor.

Bilim Kurulunun Görüşü Önemli

Okulların gelecek haftadan itibaren tüm sınıflar düzeyinde kademeli olarak yüz yüze eğitime geçip geçmeyeceği hususunda ise Bilim Kurulu’nun görüşü oldukça önem kazanıyor. Vaka sayılarının tekrardan kontrol altına alınmamış ile birlikte kademeli geçişin olabileceği fakat Bilim Kurulu’nun bir süre daha beklenmesinin isteyebileceği ifade ediliyor. Cuma gününe kadar bu konu ile ilgili resmi bir açıklamanın yapılması bekleniyor.

Okulların Açılma İhtimali Artıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın