Okulların Açılma Tarihi Yeniden Ertelenebilir

Okulların Açılma Tarihi Yeniden Ertelenebilir
Okulların Açılma Tarihi Yeniden Ertelenebilir
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye 2 aydır okulların yüz yüze eğitime ne zaman açılacağını tartışıyor. Milli Eğitim Bakanlığı okulların yüz yüze eğitime açılması konusunda elinden gelen tüm çabayı gösterse de kulislerde bu pazartesi günü okul öncesi ve birinci sınıflar için belirli günlerde yapılması planlanan yüz yüze eğitimin ertelenebileceği yüksek sesle konuşuluyor. Bu noktada Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu tarafından yapılacak son bir toplantıda nihai kararın verileceği bilgisine ulaşıldı.

Yüz Yüze Eğitim Aralık Ayına Kadar Ertelenebilir

Dünya Sağlık Örgütü tarafından ekim ve Kasım aylarında virüsün etkisinin artacağı uyarısı yapılması ile birlikte Bilim Kurulu üyelerinin okulların yüz yüze eğitime açılmasının riski arttırabileceği uyarısında bulunduğu ifade ediliyor. Özellikle okulların açıldığı İspanya ve Fransa gibi ülkelerde tekrar 10 binleri gören vaka sayılarının meydana gelmesi ve ölüm oranlarının artması ile birlikte genel kanının 2 ay daha uzaktan eğitime geçilmemesi yönünde olduğu ifade ediliyor.

Cuma ya da Cumartesi günü yapılacak toplantı ile birlikte okulların yüz yüze eğitime geçmesinin en az 2 ay daha ertelenmesine karar verileceği iddia ediliyor. Ayrıca son dönemde okulların Şubat ile Temmuz arasında 6 ay ve tek dönemlik açılması da kulislerde dillendirilen konular arasında yer alıyor. 

Acun Ilıcalı’dan Uzaktan Eğitime Destek Kampanyası

Acun Ilıcalı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Dizüstü bilgisayarı olmadığı için uzaktan eğitimde büyük zorluk çeken kardeşlerimiz var. Bu durum hepimizi çok üzüyor.” dedi ve pazar günü büyük bir kampanya başlatacaklarının müjdesini verdi. Acun Ilıcalı tarafından başlatılacak kampanya ile birlikte evinde bilgisayarı olmadığından uzaktan eğitime katılamayan on binlerce çocuğumuza bilgisayar alınması amaçlanıyor. Kampanyanın detayları henüz açıklanmazken oldukça geniş katılımlı bir kampanya olacağı ve Acun Ilıcalı tarafından kendi TV kanalında bu kampanyanın canlı bir şekilde yayınlanacağı bilgisine ulaşıldı.

Okulların Açılma Tarihi Yeniden Ertelenebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın