Ombudsman’dan Temel İhtiyaç Kredisi Açıklaması

Ombudsman'dan Temel İhtiyaç Kredisi Açıklaması
Ombudsman'dan Temel İhtiyaç Kredisi Açıklaması
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kamu Denetçiliği Kurumu Başkanı Şeref Malkoç, önemli bir açıklama yaptı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Ve Bütçe Komisyonu görüşmelerine müdahil olan Kamu Denetçiliği Kurumu Başkanı, Şeref Malkoç yapılan temel ihtiyaç kredisi başvuruları ile alakalı önemli açıklamalarda bulunarak görüşünü beyan etti.

Kamu Denetçiliği Kurumu’ndan Temel İhtiyaç Kredisi Açıklaması

Ombudsman Malkoç, tarafından yapılan açıklamada üç büyük kamu bankasının pandemi sürecinde vatandaşlara vermiş olduğu temel ihtiyaç kredisi seçeneklerini hatırlatarak; bu kredilere başvurular yapılırken, başvuru sonuçlandırılması sırasında yaşanan büyük sorunlar yüzünden sayıları 10 binleri bulan kişilerin, pandemi sosyal destek kredisi ile alakalı başvurularının olumsuz olarak sonuçlandığı ve kredi taleplerinin reddedildiği, bunun da birçok mağduriyete yol açtığı, bu yüzden de bu konuyla alakalı bir düzenleme yapılması gerektiği ifade edildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyonu’nda söz alan Malkoç; dosya ve kararlar konusunda bilgi arz etmek istediğini beyan ederek; 2020 yılı Ekim ayı itibarıyla yapılan başvuru sayısının 87 binin üzerinde olduğunu belirterek, bu süreç boyunca son 7 yılın başvuru sayısı kadar başvuru yapıldığını, Covid-19 ile alakalı alınan idari ve diğer önlemlerin bu artışa sebebiyet verdiğini ifade etti. Malkoç, konuşmasının devamında; kendi kurumuna 3 kamu Bankası tarafından yapılan temel destek kredisi kampanyaları ile alakalı çok sayıda sorun yaşandığı ile ilgili başvuru geldiğini, bu başvurularının büyük bir çoğunluğunun karara bağlandığını, karara bağlanan başvuruların oranının %93 olduğunu belirtti. 

Kamu Denetçiliği Kurumu’na İletilen Sorunlar

Bu kararların büyük bir kısmını tavsiye, kalan kısmını ise kısmen tavsiye, dostane çözüm kararları ve red kararları oluşturuyor. Kamu Denetçiliği Kurumu’na, temel ihtiyaç kredisi kampanyaları için vatandaşlar tarafından on binlerce başvuru yapıldı. Bu başvuruların çoğunluğunu 5000 lira altında gelire sahip olan ama temel ihtiyaç kredisi başvurusu reddedilen kişiler oluşturuyor. Yapılan bu açıklamaların ardından ne gibi gelişmelerin yaşanacağı büyük bir merakla bekleniyor.

Ombudsman’dan Temel İhtiyaç Kredisi Açıklaması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın