ÖSYM Son Dakika ALES Duyurusu! “İşlemler Tamam”

ÖSYM Son Dakika ALES Duyurusu! “İşlemler Tamam”
ÖSYM Son Dakika ALES Duyurusu! “İşlemler Tamam”
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ALES Nedir Kısa Açıklaması

ALES ÖSYM tarafından yüksek lisans ve doktora eğitimi almak isteyen öğrencilere yönelik bir sınavdır. 4 yıllık lisans mezunu ya da son sınıf öğrencisi olmanız gerekiyor.

Yüksek lisansı tezli yapmak istiyorsanız ALES’ten en az 55 puan, lisans sonrası doğrudan doktora eğitimine başvurmak istiyorsanız da en az 80 puan almanız gerekiyor. Ancak ALES puanınızla yüksek lisansı tezsiz yapmayı düşünüyorsanız böyle bir kural yok.

Temel Kurallar

Bina girişinde kalabalığa yol açmaması gereği çanta vb. eşyaların giriş binasına getirilmemesi, Kesinlikle metal aksesuar içermeyen sade kıyafet giyilmesi ve sınavdan en az bir saat önce sınav binasında bulunmaları sınav salonlarına zamanında alınmaları açısından çok önemlidir.

21 Şubat 2021 tarihinde gerçekleştirilecek olan ALES sınavı için adaylar 10.00 dan sonra sınava alınmayacaklardır.

Sınav esnasında gerekli olan Kalem, silgi, kalemtıraş, Peçete vs. araç gereçleri ÖSYM temin edeceğinden sadece “Şeffaf” şişe içerisinde su dışında herhangi “araç, gereç, içecek veya içeceğin sınava getirilmemesi” konusuna net bir şeklide açıklama yapıldı.

Kimlik Belgeleri

T.C vatandaşları için kimlik kartı(nüfus cüzdanı), KKTC vatandaşları süresi geçmemiş pasaport, pasaportu olmayan vatandaşların FOTOĞRAFLI Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı. İstenilen bu kimlik kartları dışında Sürücü belgesi mesleki kimlik kartlar vs. hiçbir kar sayılmayacak.

Sınav esnasında görevlilerin sınava girecek adayın kolaylıkla tanıyabilmesi için nüfus cüzdanının soğuk damga basılı olmalıdır. Kimlik kontrolünde adayı tanımada tereddüt oluşturmayacak güncel bir fotoğraf ve T.C kimlik numarası veya pasaportun süresinin geçmemiş olması gerekmektedir.

“Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacak; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacaktır.” Açıklaması yapıldı.

Kamuya duyurulur.

ÖSYM Son Dakika ALES Duyurusu! “İşlemler Tamam”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın