Özel Okullar Hazırlıklarını Tamamladı

Özel Okullar Hazırlıklarını Tamamladı
Özel Okullar Hazırlıklarını Tamamladı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkemizde bazı şehirlerde artan vaka sayısı ile birlikte 15 Ağustos tarihinde telafi eğitimine başlayacak özel okullar içinde 31 Ağustos tarihine kadar beklenmesi kararı çıkmıştı. Türkiye genelinde ise pek çok şehrimizde özel okullar 15 Ağustos tarihi için tüm hazırlıklarını tamamladıkları ifade ediliyor. Alınan önlemler incelendiğinde ise oldukça üst düzey ve sağlık bakanlığı genelgesinin tam anlamıyla karşılayan önlemler olduğu görülüyor.

Tüm Önlemler Alınıyor

Özel okullar tarafından alınan önlemler arasında, öğrencilerin okula geldiği andan itibaren termal kameralar ve ateş ölçerle ateşlerinin ölçülmesi en dikkat çekici önlem olarak göze çarpıyor. Bununla birlikte öğrencilerin okulun tüm bölgelerinde maske takması zorunlu tutuluyor. Fakat öğrenciler sıralarına geçtiklerinde ise tercih etmeleri durumunda maskelerini çıkarabilme hakları bulunuyor. Her sınıfın kapısına el dezenfektanları yerleştirildiği görülüyor. Ayrıca veliler okul içine ve bahçeye hiçbir suretle alınmıyor. Okul servisleri için de ateş ölçme zorunluluğu getiriliyor.

Özel Okullarda Alınan Diğer Önlemler

Özel okulların öğrenci sayısının devlet okullarına göre daha az olması ve fiziki mekân anlamında daha iyi şartlara sahip olması ile birlikte önlem alma konusunda çok daha rahat hareket edebildikleri görülüyor. Özel okulların aldıkları diğer corona virüs pandemisi önlemleri arasında;

Sınıfların fiziki ortamının daha rahat olması ve sosyal mesafeyi sağlama adına sınıfların yeniden dizayn edilerek bazı eşyaların sınıflardan çıkarıldığı görülüyor. Bu noktada öğrenciler tekli oturarak bir sınıfta en fazla 20 öğrencinin aynı anda bulunması amaçlanıyor.

Vardiyalı teneffüs uygulamasına geçiliyor. Böylece aynı anda çok sayıda öğrencinin teneffüse çıkmasının önüne geçilecek. Tuvaletteki musluklar fotoselli musluklarla değiştirilirken şüpheli görülen öğrenciler yeni kurulan izolasyon odasında gözetim altında tutulacak. Ayrıca tüm öğretmenler öğrencilere belirli aralıklarla alması gereken önlemleri içersen bilgilendirme toplantıları yapması kararlaştırıldı. Bu önlemler tam anlamıyla hayata geçirilmesi halinde ise özel okulların corona virüs pandemisi sürecinde sorunsuz bir şekilde eğitim hayatına başlayabileceği ifade ediliyor.

Özel Okullar Hazırlıklarını Tamamladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın