Özel Yurtlar Öğrencilerden Ücret Talep Ediyor

Özel Yurtlar Öğrencilerden Ücret Talep Ediyor
Özel Yurtlar Öğrencilerden Ücret Talep Ediyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstenen Ücretler Ödenmeli mi?

Korona virüs nedeniyle eğitim hayatına ara verildi ve eğitime uzaktan eğitim ile devam edilmektedir. Üniversiteler de bu kapsamda tatil edilmiştir ve yüz yüze eğitime ara verildi. Dolayısıyla öğrenciler eğitim aldıkları şehirleri terk ederek ailelerinin yanına döndü. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK yurdunda kalan öğrencilerden ücret alınmayacağını açıkladı. Hatta Mart ayı ücretlerini ödeyen öğrencilere de kalmadıkları günlere ilişkin ücretler geri ödeniyor. İşte bu davranış yurt ücretlerinin alınmaması gerektiğini gösteriyor.

Özel yurtlarda kalan öğrenciler ise mağduriyet yaşıyor. Mart ayı dahil kalınmayan aylara ilişkin ücretin yüzde 30’unun geri ödemesi isteniyor. Yani öğrenciler kalmadıkları süreye ilişkin ücret ödemesi yapacaktır. Üstelik öğrenciler yurtları isteğe bağlı olarak değil zaruretten terk etmiştir. KYK yurdunda kalan öğrenci ücret ödemezken, özel yurtta kalan öğrencinin ücret ödemesi eşitlik ilkesine aykırıdır. 

Düzenleme Yapılmalı

Özel yurtlarda kalan öğrencilerden yurt ücreti istenmesi hakkında MEB ve Gençlik ve Spor Bakanlığı devreye girmelidir. Çünkü bu yurtlardaki öğrenciler keyfi olarak yurdu terk etmemiştir. Ülke genelinde alınan ve uygulanan bir kararın gereği olarak yurttan ayrılmışlardır. Bu nedenle öğrencilerin, ailelerin ve hatta yurtların mağduriyetini giderek ortak bir çalışma ile sorun çözülmelidir.

Özel Yurtlar Öğrencilerden Ücret Talep Ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın