Pazartesi Okullar Açılmayacak! Yeni Tarih Belli Oldu

Pazartesi Okullar Açılmayacak! Yeni Tarih Belli Oldu
Pazartesi Okullar Açılmayacak! Yeni Tarih Belli Oldu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Okulların yüz yüze eğitime açılması için 1 Mart 2021 Pazartesiyi bekleyen veli, öğrenci ve öğretmenler için yeni bir gelişme yaşandı. Okullar 1 gün daha ertelenerek yüz yüze eğitim için Kabine Toplantısı sonrası karar verileceği açıklandı. Tüm illerde valilikler tarafından yapılan açıklama neticesinde okulların durumu 1 Mart akşamı belli olacak.

Yeni Tarih Belli Oldu

Pazartesi günü itibarıyla yüz yüze eğitime geçilecek okullar için şimdilik 1 günlük erteleme netleşti. İlkokullar ile ortaokul 8. Sınıf ve lise 12. Sınıflarda yüz yüze eğitim Salı günü itibarıyla başlayacak.

Risk Grupları Önemli

Öte yandan tüm iller için risk grupları belirlenecek ve bu risk gruplarına göre hangi ilde eğitim-öğretim yüz yüze olacak hangi ilde uzaktan eğitime devam edileceği de belli olacak. Hali hazırda tüm iller için 2 Mart 2021 tarihi itibarıyla yeni takvime göre okullar açılacak.

okullar.jpg

4 Risk Grubu

Bilindiği üzere son iki haftadır vaka sayıları iller bazında açıklanmaya başlamıştı. Bu kapsamda da hangi illerde vaka artışı olduğu hangi illerde vaka sayılarında düşüş olduğu da net bir şekilde tabloya döküldü. Bu kapsamda da hangi illerde vaka durumları 4 risk grubuna göre ayrılmaya başlandı.

Pazartesi yapılacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığındaki Kabine Toplantısı sonrasında da risk gruplarına göre illerin tam listesi açıklanacak ve hangi risk gruplarının okula 2 Mart itibarıyla başlayacağı belli olacak.

Risk grupları; düşük, orta, yüksek, çok yüksek şekilde 4 farklı kategoriye ayrıldı. Bu kapsamda da illerin yer alacağı risk gruplarına göre 2 Mart 2021 Salı günü yüz yüze eğitime başlayacaklar belli olacak.

Pazartesi Okullar Açılmayacak! Yeni Tarih Belli Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın