Piyasalar Cuma Gününü Bekliyor

Piyasalar Cuma Gününü Bekliyor
Piyasalar Cuma Gününü Bekliyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkemizdeki para piyasaları corona virüs salgını, dış siyasette yaşanan hareketli günler ve ekonomik anlamda yaşanan daralma ile birlikte oldukça hareketli günler yaşıyordu. Özellikle piyasada olumlu fazla beklentinin olmamasından dolayı Borsa İstanbul’un yukarı yönde yaptığı hareketlerin oldukça zayıf kaldığı görülüyordu.

Fakat dün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cuma günü büyük bir müjdenin açıklanacağının söylenmesi ile birlikte Borsa cephesinde yukarı yönde bir hareketlenmenin yaşandığı görüldü. Günlerdir 1080 bandından hareket eden BIST 100 endeksinin yapılan bu açıklama sonrasında yönünü yukarı çevirdiği 1125 puana kadar çıktığı görülüyor. Eğer yarın açıklanacak müjdenin Türkiye ekonomisine yönelik olumlu bir adım olması durumunda haftalardır aşılamayan 1200 bandının aşılarak tekrar 1230 rekor seviyesinin test edilebileceği ön görülüyor.

Doğalgaz Yatağı Bulundu İddiaları

Piyasaların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘’müjde’’ açıklamasından sonra bu denli heyecanlanmasında ise Doğu Akdeniz’de çok yüklü miktarda doğalgaz bulunduğu yönündeki iddialar ön plana çıkıyor. İddiaların doğru çıkması durumunda ise Borsa İstanbul’un 1300 puan seviyesini rahatlıkla görebileceği ifade ediliyor. Böyle bir gelişme ile birlikte Borsa İstanbul’a son dönemde durma noktasında gelen yabancı yatırımcı girişinin de tekrar başlayacağı ifade ediliyor. Borsa İstanbul dünya genelinde gelişmekte olan para piyasaları içerisinde hisse senetleri en ucuz ülkeler arasında yer alıyor.

Döviz Fiyatları Sert Tepki Verdi

Dolar TL seviyesinde ise dün oldukça hareketli anlar yaşandığı görüldü. Sabah saatlerinde 7,40 seviyesini 2 kez geçen dolar kuru yapılan müdahaleler ile birlikte 7,38 seviyesinde yatay bir seyre geçmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan ‘’Müjde’’ açıklamasından sonra Döviz kurunun 7,20 seviyesinin aşağısına hızlı bir şekilde inildiği görüldü.

Fakat 7,20 seviyesinin altının alış fırsatı olarak görülmesi ile birlikte Dolar TL kurunun kendini tekrar 7,30 seviyesinin üstüne attığı görüldü. 7,32 seviyelerinde yatay seyreden Dolar kurunun yarın ki açıklama ile birlikte yönüne karar vermesi bekleniyor. Piyasaları mutlu edecek bir haberde ise Döviz kurunun 7,10 seviyelerine kadar çekilebileceği iddia ediliyor.

Piyasalar Cuma Gününü Bekliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın