Polis Memuruna Seni Sürdürürüm Demek Tehdit Sayılmayacak

Polis Memuruna Seni Sürdürürüm Demek Tehdit Sayılmayacak
Polis Memuruna Seni Sürdürürüm Demek Tehdit Sayılmayacak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yapabilecek Gücü Bulunmuyor

Polislerin vazifesini yaptıkları sırada direnerek hakaret eden ve seni sürdürürüm ifadelerini kullanan genç hakkında polis memuru şikayetçi oldu. Yargıya taşınan konuda ilk derece mahkemesi hem hakaretten hem de tehdit ile görevini yapmayı engellemekten ceza verdi. Sanık avukatı sonrasında davayı temyiz ederek Yargıtay’a taşıdı.

Yargıtay yaptığı incelemeler neticesinde hakaret suçundan ceza verilmesini onadı. Ancak tehdit nedeniyle verilen cezanın yerinde olmadığına karar verdi. Bu kararın gerekçesinde ise tehdit eden kişinin bunu yerine getirebilecek güçte olmamasını gösterdi. Dolayısıyla sarf edilen sözlerin yaşanan gerilim bağlamında söylenmiş sözler olduğu ve gerçekleştirilebilecek bir durumun olmadığı belirtildi. 

Tepki çeken bu karar sonrasında tüm herkesin aklına polisler için bu ifadeleri kullanmanın mümkün olacağı geldi. Ayrıca gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceği konusunun nasıl ölçüleceği de tartışma konusu olacak gibi duruyor.

Verilen bu kararın itiraz sonucunda kesinleşmesi durumunda diğer aynı durumdaki yargılananlar için emsal teşkil edeceğini belirtmek gerekir. Böylesi bir sonucun ardından polislere karşı sergilenen tutumun nasıl bir noktaya geleceği merak ediliyor. Zira polislerin bu şekilde tehdit edilmesi her ne kadar mümkün olsa da olmasa da hoş bir durum değildir. Yaptırımının olmaması da bu tür nahoş ifadeleri daha da çok artıracaktır.

Polis Memuruna Seni Sürdürürüm Demek Tehdit Sayılmayacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın