Polisliği Kazanıp Askere Gidenler İçin Önemli Değişiklik

Polisliği Kazanıp Askere Gidenler İçin Önemli Değişiklik
Polisliği Kazanıp Askere Gidenler İçin Önemli Değişiklik
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakları Saklı Tutulacak

Birçok kişinin hayallerini süsleyen polislik için sınavlara giren ve kazanan adaylardan bazıları askerde oldukları için kayıt işlemlerini gerçekleştirememekteydi. Bu da hak kaybına uğramalarına neden olmaktaydı. İşte bu nedenle 4 yönetmelikte değişiklik yapılarak durum düzeltildi. Bundan sonra başvurularda askerlik ile ilişiğini gösterir belge istenmeyecek. Askerde olan adayların hakları ise saklı tutulacak. Böylelikle terhis olduktan sonraki eğitim dönemine katılmaları mümkün olacaktır. 

Disiplin Notunun Etkisi Artırıldı

Yapılan önemli değişikliklerden bir diğeri de mezuniyet notu ile ilgili oldu. Buna göre adayların mezuniyet notları önceden %80 oranında başarı puanı ve %20 oranında disiplin notundan oluşmaktaydı. Yapılan değişiklik ile birlikte başarı puanının etkisi %70’e düşürüldü, disiplin notunun etkisi ise %30’a çıkarıldı.

Bu değişiklikler ilk alımdan itibaren uygulamaya konulacak. Adayların kendilerini yeni kurallara göre ayarlaması gerekmektedir. Merak edilen sorulardan birisi de yapılan bu değişikliklerin geriye dönük olarak işleyip işlemeyeceğidir. Ancak belirtmek gerekir ki bu değişiklikler geriye dönük olarak bir etki oluşturmayacaktır. Ancak bundan sonraki adaylar için geçerli olacağını söylemek mümkündür. Ancak hak kaybı olduğunu düşünen adaylar mahkemelere başvurabilir. Mahkemeler tarafından verilecek kararlar neticesinde yeni bir yol haritası belirlenecektir.

Polisliği Kazanıp Askere Gidenler İçin Önemli Değişiklik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın