Rehber Öğretmenler İl – İlçe Zümre Toplantılarına Katılacak mı

Rehber Öğretmenler İl – İlçe Zümre Toplantılarına Katılacak mı
Rehber Öğretmenler İl – İlçe Zümre Toplantılarına Katılacak mı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Katılım olacak mı? Zorunlu mu? Merak edilen bu soru için direkt olarak katılımda rehber öğretmenler il – ilçe zümre toplantılarına katılacak mı sorusuna yanıt Milli Eğitim Bakanlığı genel müdürlüğünden geldi. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü 9.09.2020 ve 12424283 sayılı yazıları kapsamında Rehber Öğretmen – Psikolojik Danışman branşında il – ilçe zümre toplantıları ile ilgili tereddütleri de gidermiş oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Açıkladı

Evet, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan açıklama geldi. MEB yazıda, Rehber öğretmenler / psikolojik danışmanlar il – ilçe zümre başkanları toplantılarına katılmak zorundalar mı sorusuna yanıt verdi. Yazıda MEB eğitim Kurulları ve Zümreleri Yönergesi hükümleri kapsamında oluşturulan zümrelerde, rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerine ilişkin zümreler yer almamakla birlikte, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği ve MEB Rehberlik Araştırma Merkezi Yönergesindeki genel hükümler kapsamında, planlama ve değerlendirme yapılmıştır. Personeller ile işbirliğinin sağlanması ile ilgili hususlar kapsamında çalışmalar yürütülecektir. Rehberlik ve araştırma merkezleri, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri düzeyinde komisyonlar oluşturulacak ve toplantıların düzenlenmesi sağlanacaktır.

Mevzuat, zaman, kaynak ve emek açısından değerlendirme yapıldığında rehber öğretmen – psikolojik danışmanların MEB veri politikasındaki amaçlar ile sınırlı ve mevzuata uygun şekilde değerlendirildiğinde, zümre toplantılarına katılmalarının uygun olmadığı değerlendirilmiştir. Zümre toplantılarına katılım uygun değil açıklaması ile bu sorunun da ortadan kalkması sağlanmıştır.

Resmi Yazı 

Bakıldığında Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğü kapsamında yazı yayınlanmıştır. Sinop Valiliğine (il milli eğitim müdürlüğü) kapsamında yayınlanan bu yazıda direkt olarak il – ilçe zümre başkanları toplantılarına rehber öğretmenlerin dahil edilip edilmemesi konusunda uygun olmadığı sonucuna varılmıştır. Bunu göz önünde bulundurmanız durumunda, siz de direkt olarak resmi yazı kapsamında sunulan bu seçenek üzerinden katılım konusunda net bilgi sahibi olmuş olacaksınız. Zümre toplantılarına rehber öğretmenler katılacak mı sorusunun yanıtı resmi şekilde hayır olarak açıklanmış olacaktır.

Rehber Öğretmenler İl – İlçe Zümre Toplantılarına Katılacak mı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın