Sağlık Bakanından Endişe Duyuyoruz Açıklaması

Sağlık Bakanından Endişe Duyuyoruz Açıklaması
Sağlık Bakanından Endişe Duyuyoruz Açıklaması
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de ne yazık ki korkulan oluyor. Başta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olmak üzere tüm yetkililer haftalardır önlemlerin gevşediğini ifade ediyordu. Sürekli olarak halkı önlemler uymaya davet eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ne kadar haklı olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Türkiye genelinde Bayram ziyaretlerinde ve sahillerde yaşanan sosyal mesafeyi ve kuralları hiçe sayan görüntülerler birlikte vaka sayılarında artışlar yaşanmaya başladı.

Üstelik Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 3 Ağustos corona virüs rakamlarını paylaşırken ‘’daha önce bazı illerle sınırlı olan vaka artışlarının önümüzdeki günlerde ülke geneline yayılmasından endişe ediyoruz’’ ifadelerin kullanması riskin ne denli arttığının en önemli kanıtı olarak görülüyor. Dün açıklanan rakamlarda tek sevindirici taraf ise 4 günlük aradan sonra tekrardan iyileşen hasta sayısının pozitif hasta sayısını geçmesi olarak gösteriliyor.

Dün yapılan 41 bin 301 test sonucunda 995 kişinin testi pozitif çıkarken 1003 hasta ise iyileştiği görülüyor. 19 vatandaşımız hayatını kaybederken ağır hasta sayımızda toplamda 580 olarak gerçekleşti.

Vaka Sayısı 2 Binin Geçecek İddiaları

Bayramla birlikte ülkemizdeki herkesin Türkiye’nin dört bir yanına gitmesi ile birlikte vaka bulaşma düzeyinin ön görülmeyecek bir şekilde artmasından endişe ediliyor. Özellikle hiçbir belirti göstermeyen süper dağıtıcılar vasıtasıyla vaka sayıları çok az olan yerlerde de vaka sayısının artmasından endişe duyuluyor. Ayrıca sahillerde sosyal mesafe ve maske takma gibi önlemlerin hiçe sayılması ile birlikte 10 gün içerisinde vaka sayısının 2 bini geçebileceği iddia ediliyor.

Hatta kötü senaryoya göre 2 binin geçen vaka sayıları ile birlikte dünya genelinde ikinci dalganın başlaması durumunda Türkiye’nin ilk dalgaya göre çok daha olumsuz etkileneceği yorumları yapılıyor. Özellikle halkımızın birçoğunda bana bir şey olmuyor ve virüs etkisin kaybetti artık öldürmüyor düşüncesinin yerleşmesinin en önemli risk olduğu ifade ediliyor. Böyle bir durumda yapılması gereken en doğru davranışın birçok önlemi tekrardan  ve daha hızlı bir şekilde devreye sokmak olacağı ifade ediliyor.

Sağlık Bakanından Endişe Duyuyoruz Açıklaması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın