Sağlık Bakanlığı 45/a Personel Nakil Duyurusu Yayınlandı

Sağlık Bakanlığı 45/a Personel Nakil Duyurusu Yayınlandı
Sağlık Bakanlığı 45/a Personel Nakil Duyurusu Yayınlandı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakanlık bünyesinde görev yapan sözleşmeli sağlık personeli için eş durumu nedeni ile yer değişikliği taleplerine ilişkin duyuru yayınlanmıştır.

Sağlık Bakanlığı duyurusunda;

Bakanlığımıza bağlı hizmet birimlerinde 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında görev yapan sözleşmeli sağlık personelinin aile birliği mazeretine bağlı yer değişikliği başvuruları, Bakanlık Makamı’nın 10.07.2018 tarihli ve 4796 sayılı Onayı ile yürürlüğe konulan 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A Maddesine Tabi Sözleşmeli Sağlık Personelinin Aile Birliği Mazeretine Bağlı Yer Değiştirmesine İlişkin Usul ve Esaslar çerçevesinde 21 – 28 Ocak 2021 tarihleri arasında Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinde yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden e- Devlet Kapısı Kimlik Doğrulama Sistemi ile giriş yapılarak kura takviminde belirtilen süreler içinde yapılacaktır.

Boş sözleşmeli personel pozisyonlarının dağılımını gösterir liste yukarıda belirtilen internet adresinde ilan edilmiş olup aile birliği mazeretine bağlı yer değişikliği talebi uygun olanlar, ilan edilen aynı unvanlı boş pozisyon sayısını aşmayacak şekilde talep ettikleri ilin boş pozisyonlarından birine noter tarafından kura ile yerleştirilecektir. Başvurusu kabul edilip ancak ilan edilen pozisyon sayısının yetersiz olması sebebiyle yerleştirme işlemleri yapılamayanların aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirmeleri; başvuru yapılan ilde bir sonraki kura dönemine kadar herhangi bir nedenle boş pozisyon oluşması halinde kurasız, boş pozisyon oluşmaması halinde ise pozisyon ihdas edilmesine müteakip bir sonraki kura dönemine kadar kurasız yapılacaktır.

Bu kuraya başvuruda bulunan sözleşmeli sağlık personelinin aile birliği mazereti nedeniyle yer değişikliği için; bulunduğu ilde bir yıl görev yapmış olması, eşinin görev yaptığı ilde aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon ilan edilmiş olması, eşinin Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşu personeli olması veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında kadrolu personel olması şarttır.” denilmektedir.

657/4B’li çalışanlar kuraya dahil değil

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre çalışanlar bu kuraya başvuramayacaktır.

Peki yer değişikliği süreci nasıl işleyecek

21 Ocak 2021 Perşembe- 28 Ocak 2021 Perşembe Saat 18:00 a kadar PBS üzerinden eş durumu nedeniyle yer değişikliği başvurularının yapılması.

22 Şubat 2021 Pazartesi Başvuru sonuçlarının bakanlık internet adresinde ilan edilmesi.

22 Şubat 2021 Pazartesi- 25 Şubat 2021 Perşembe Saat 18:00’e kadar İnceleme sonrası başvurusu ret olanların itirazlarının PBS üzerinden alınması.

01 Mart 2021 Pazartesi İtiraz sonuçlarının PBS üzerinden ilanı.

02 MART 2021 Salı Kura Tarihinin açıklanması.

Bakanlık duyuru metnine buradan ulaşabilirsiniz.

Sağlık Bakanlığı 45/a Personel Nakil Duyurusu Yayınlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın